BLIŽI MU SE KRAJ

Razbijač F1 bolida opet sije paniku: Zaradio tešku kaznu!

27.05.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Romain Grosjean zaradio je čak deset pozicija unazad na kvalifikacijama Velike nagrade Kanade nakon što se neoprezno zabio u stražnji kraj Daniela Ricciarda na utrci u Monte Carlu

Činilo se da se smirio ove sezone, no u Monaku je ponovo počeo divljati. Romain Grosjean uspio se čak četiri puta zabiti u ogradu tijekom vikenda, od toga tri puta s ozbiljnim oštećenjima na bolidu. Sve je kulminiralo u utrci divljim zakucavanjem u stražnji kraj bolida Daniela Ricciarda na izlasku iz tunela, najopasnijem dijelu staze. Incident je završio odustajanjem oba vozača, ali srećom bez ozljeda, koje su česte prilikom sudara na tom mjestu.

Nakon utrke Grosjean je dobio kaznu od deset pozicija unazad na startu sljedeće utrke. Teška je to kazna, ako uzmemo u obzir da je Max Chilton za onaj suludi manevar nad Maldonadom dobio tek prolazak kroz bokseve. No, reputacija Francuza čini se da je presudila, koji je podsjetimo prvi vozač u posljednjih 15 godina koji je zaradio kaznu zabrane nastupa na jednoj utrci, prošle sezone zbog kaosa kojeg je izazvao na startu Velike nagrade Belgije.

Prema pisanju specijaliziranih automoto medija, ovaj incident strašno je razljutio šefa momčadi Erica Boulliera, kojem je dojadilo da mu Grosjean razbija bolid svaki put kad sjedne u njega i čini se da će ovo biti posljednja sezona Francuzu za volanom Lotusa.