NOVI 'MEDVJED' U ZAGREBU

Raymond želio i doveo lidera po svom ukusu - Curtisa Frasera

24.05.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Kanadski napadač Curtis Fraser, dosadašnji igrač talijanske Cortine, novo je napadačko pojačanje zagrebačkih Medvjeda za iduću sezonu

Curtis Fraser novi je napadač Medveščaka. Taj 30-godišnji Kanađanin doveden je iz talijanske Cortine i prema viziji trenera Martya Raymonda trebao bi biti istinski vođa na ledu.

'Curtis Fraser je snažan napadač koji u svojoj igri kombinira borbenost i vještinu. Ima odlične liderske sposobnosti i za suigrače će, ako treba, ići i kroz zid te napraviti sve što treba kako bi osigurao uspjeh i pobjedu svoje momčadi na ledu', opisao je Frasera trener Raymond.

Činjenica je da je Fraseru prošla sezona u Italiji bila premijerna u Europi i prema statistici uopće nije bila loša. U 40 odigranih utakmica regularnog dijela zabio je 19 golova i ostvario 20 asista, dok je u doigravanju odigrao devet utakmica i pritom zabio dva gola i pet puta asistirao za pogotke suigračima.

Fraser je u Cortini bio jedan od 12 stranaca, mahom Kanađana i Amerikanaca, a s klubom je dospio, baš poput Medveščaka u Ebelu, do polufinala doigravanja. No za razliku od 'medvjeda' koje je iz natjecanja izbacio KAC, budući viceprvak, Cortinu je u ulasku u talijansko finale onemogućio budući prvak - Bolzano.

Najnoviji 'medvjed' ipak prošle sezone nije ostao bez pokala; osvojio je s Cortinom talijanski kup.