tek je došao, ali...

Raspad sistema u Parizu; Luis Enrique želi napustiti PSG

04.08.2023 u 14:19

Bionic
Reading

Francuski prvak PSG je u totalnom rasulu. Stanje u klubu je toliko loše da trener Lusi Enrique, koji je momčad preuzeo u srpnju, već razmišlja o odlasku s Parka prinčeva

Sigurno da Luis Enrique nije zamišljao ovako turbulentan početak u redovima PSG-a. Španjolac je početkom srpnja preuzeo momčad francuskog prvaka, od njega se na Parku prinčeva očekuje puno, prije svega da napokon osvoji Ligu prvaka.

Katarski su se vlasnici ponadali kako će Enriqueov dolazak pomoći u pregovorima s Leom Messijem, no Argentinac je jedva dočekao kraj sezone i istek ugovora kako bi napustio Pariz koji se za njega pokazao kao prava noćna mora. Nije niti poslušao što mu je bivši suigrač i trener iz Barcelone imao za predložiti...

Bio je to samo početak problema s kojima se Enrique suočio jer se nadao da će zadržati Messija. A onda se dogodio novi šok kojeg je kreirao Kylian Mbappe. On je definitivno odbio potpisati novi ugovor te je izbačen iz momčadi, a Enrique je obaviješten da ne računa na njegove usluge u novoj sezoni jer će ga PSG prodati.

Dodatni problem je Neymar koji se tek vraća nakon ozljede i operacije. Brazilac je posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao još sredinom veljače, a u srijedu je protiv južnokorejskog Jeonbuk Motorsa na terenu proveo svih 90 minuta te zabio dva gola. No, ni njemu se više ne ostaje na Parku prinčeva, sve su glasnije priče kako su i klub i on spremni prihvatiti prvu konkretnu ponudu.

Nije nevažno spomenuti i to kako je na izlaznim vratima i sportski direktor PSG-a Luis Campos kojeg vlasnici krive za propale pregovore s Messijem i posebice s Mbappeom.

Sve je to doslovno dotuklo Luisa Enriquea koji tjedan dana prije početka francuskog prvenstva ne zna s kojim će sve igračima raspolagati ove sezone. Posljednji 'udarac' Enrique je doživio prije nekoliko dana nakon što ga je prvi pomoćnik i desna ruka Rafel Pol Cabanellas, s kojim surađuje već više od deset godina, obavijestio kako zbog privatnih problema mora napustiti Pariz i stručni stožer PSG-a.

Baš je to bila kap koja je prelila čašu, za Luisa Enriquea je mandat u PSG-u počeo katastrofalno, pa nije ni čudno da španjolski stručnjak nakon samo mjesec dana razmišlja o odlasku.