RASPUCANI - DINAMOVCI

Raskošni preokret: Istra konačno slavila, Lokomotivi dno

17.08.2014 u 23:00

Bionic
Reading

U drugoj nedjeljnoj utakmici MAXtv Prva liga Istra je preokrenula vodstvo Lokomotive, S 3:2 (0:1)upisala prvu pobjedu i predala gostima iz Zagreba ligaški fenjer

Lijepu golijadu vidjeli su gledatelji na stadionu Aldo Drosina. I, što je važnije za domaću publiku, prvu pobjedu svoje Istre nakon tri remija i jednog poraza u četiri dosadašnje utakmice.

Lokomotiva je povela iz prve opasnosti pred vratarom Brkićem (za kojega je zainteresiran Chelsea), a strijelac je bio Ante Rukavina koji je tako postigao svoj prvi gol za Lokomotivu u drugom ligaškom nastupu.

Minimalan rezultat bio je aktualan do odmora, a na drugo poluvrijeme se vratila odlučnija Istra i vidjeli smo još jedan preokret u režiji ove dvije momčadi.

Kao i prvi gol, i dva od sljedeća tri kojima je Istra upisala munjevit preokret djela su Dinamovog igrača na posudbi. Prvi od ta dva Dejan Radonjić je zabio u 51. minuti, a uslijedio je pogodak novog pojačanja Istre Marina Matoša koji je zabio nakon obrane Zelenike pored uspavane obrane gostiju.

Veliki preokret Istrijani su kompletirali već u 57. minuti (tri gola u samo šest minuta), a strijelac je ponovno bio Dejan Radonjić koji je u završnici dvoboja ispraćen velikim pljeskom domaće publike.

Činilo se da je Lokomotiva 'gotova', no u 71. minuti nekadašnji Dinamov junior Dejan Čabraja pogodio je iz blizine Brkićevu mrežu za, pokazat će se, konačnih 3:2. Do kraja dvoboja Zagrepčani sve do 93. minute nisu opasnije prijetili Istri, a tada je Begonja promašio brzu loptu usamljen na drugoj stativi i bodovi su nakon glasnog uzdaha olakšanja ostali na Drosini.


Ovom pobjedom Istra je preskočila niz klubova koji imaju četiri boda, te Split sa pet i sa posljednjeg skočila na četvrto mjesto zgusnutog ligaškog rasporeda. Sasvim neočekivano, barem na početku sezone, izgleda podatak da je Lokomotiva trenutno posljednja momčad lige sa samo tri osvojena boda.

U idućem kolu Istra putuje u Zadar, dok Lokomotivi u goste dolazi Rijeka.