SVAŠTA

Rasizam u Kruševcu postao predmet sprdnje

19.10.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Nije dugo vremena trebalo da se od ružnih scena, koje su se dogodile na kvalifikacijskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske, počnu smišljati posprdni komentari i vicevi

Jedna od glavnih nogometnih tema ovih dana je rasističko ponašanje gledatelja na utakmici u Kruševcu, nakon čega Srpski nogometni savez (FSS) strahuje od drastične kazne od UEFA-e.

I na društvenim mrežama našlo se je mnoštvo komentara o tome kvalifikacijskom dvoboju koji je na kraju završio i tučnjavom mladih Srba i Engleza.

Ima onih koji osuđuju događaje u Kruševcu, ima onih koji smatraju kako ni Englezi nisu bolji, a ima i onih koji na sve to gledaju na duhovit način, pa su počeli pisati razne viceve i posprdne komentare o cijelom slučaju.

'Srbija i Chelsea trebali bi dogovoriti prijateljski meč! Taj dan bi bio proglašen za dan rasizma u svijetu', sprdao se jedan korisnik društvene mreže, dok je drugi aludirajući na kapetana 'bluesa' koji je optužen za rasizam napisao:

'Sljedeća funkcija Johna Terryja je kapetanska traka u mladoj selekciji Srbije.'

Ima toga još:

'Ne znam dobro srpski, ali mislim da 'uuuuuuuu' na tom jeziku znači 'poštujemo sve rase'.'

Ili:

'Gangnam style na srpski način, pogledajte snimku huligana u Kruševcu', 'Najnovija urnebesna komedija - srpski navijači nisu vrijeđali Rosea na rasnoj osnovi', 'Moto FS Srbije: Nismo rasisti, samo mrzimo crnce!'…