KRIZNA SITUACIJA

Rakitićev vapaj nakon strašnog preokreta

18.04.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, čija je Barcelona nedjeljnim porazom od Valencije ugrozila obranu naslova prvaka Španjolske, napomenuo je kako katalonska momčad mora odmah izaći iz negativne serije te ostati ujedinjena tijekom posljednjih pet prvenstvenih kola

'Šteta što smo izgubili jer smo imali puno prilika za postizanje golova. Oni su dva puta došli pred naš gol i zabili dva pogotka. Ovaj put nam se ne može prigovoriti da nismo željeli, no naprosto nije išlo. Naš stav, želja i ritam bili su spektakularni, no sreća je bila na strani Valencije,' izjavio je Rakitić. 'Lopta naprosto nije htjela ući u gol i to boli,' dodao je.

Barcelona je u nedjelju poražena na domaćem terenu od dvanaestoplasirane Valencije s 1-2, a Rakitić je u 26. minuti postigao autogol.

'Tužni smo jer smo odigrali dobru utakmicu, stvarali prilike, no nismo pobijedili,' rekao je hrvatski vezni igrač koji je na terenu proveo 90 minuta.

Barceloni je ovo treći prvenstveni poraz zaredom. Doma je izgubila od Real Madrida sa 1-2, zatim na gostovanju kod Real Sociedada sa 0-1 i sada protiv Valencije opet sa 1-2. U međuvremenu je europski prvak ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Atletico Madrida s ukupnim rezultatom 2-3 u dvije utakmice. Rakitić nudi najbrži put do željenog ritma:


'Moramo ostati ujedinjeni kako bi izašli iz ove situacije,' naglasio je Rakitić. Do derbija protiv Real Madrida katalonska momčad je imala niz od 39 utakmica bez poraza.

'Nemamo nikakvih sumnji u naše mogućnosti, no očito je da smo ušli u lošu dinamiku i da to treba promijeniti odmah. I protiv Valencije smo do posljednje sekunde mogli pobijediti te se nije moglo učiniti više od onoga što smo napravili. To je nogomet, ponekad lopta hoće ući u mrežu, a ponekad ne. Moramo nastaviti raditi,' rekao je Rakitić.

Barcelonina prednost se sada istopila te pet kola prije kraja prvenstva ima 76 bodova, baš kao i Atletico Madrid dok Real Madrid ima 75 bodova.

'Iskusni smo, treba skupljati bodove, promijeniti dinamiku te zajednički izaći iz ove situacije u kojoj smo se našli,' poručio je 28-godišnji hrvatski reprezentativac.

Barcelona do kraja sezone još igra protiv Deportiva hrvatskog vratara Stipe Pletikose, Sportinga za kojeg nastupa Alen Halilović, Betisa, Espanyola te Granade vratara Ivana Kelave. Nakon toga će u finalu kupa igrati protiv Seville jednu utakmicu u Madridu.

Sažetak potvrđuje Rakitićeve teze