NESUĐENI REPREZENTATIVAC

Rakitića i Halilovića zasjenio na terenu treći Hrvat!

03.08.2014 u 11:50

Bionic
Reading

U prijateljskom dvoboju Barcelone i Nice jedini pogodak za francuski klub postigao je Dario Cvitanich iz kaznenog udarca, čovjek kojeg je svojedobno HNS pokušavao dovesti u reprezentaciju…

Prva ozbiljna pripremna utakmica katalonskog kluba izazvala je dosta zanimanja u Španjolskoj, ali i u Hrvatskoj, s obzirom da su na terenu bila dva reprezentativca u dresu Barcelone, Ivan Rakitić i Alen Halilović.

Poseban je fokus bio na Rakitiću koji je dobio priliku igrati u paru s Xavijem u sredini. Za razliku od Mathieua, pojačanja koje je razočaralo, Ivan je dobio pozitivne kritike.

'Debitirao je u drugom poluvremenu. Svojom prisutnošću uz pomoć Xavija te Halilovića pomogao je poboljšati igru vezne linije. Najveća korist klubu bit će njegovi udarci iz daljine, a također i izvođenje prekida. Ovaj put nije bio posebno uspješan, ali bit će u budućnosti,' piše Mundo Deportivo.

No, na kraju je treći Hrvat na terenu bio taj koji je ostavio najveći pečat. Već pomalo zaboravljeni Dario Cvitanich, čovjek kojeg je svojedobno HNS pokušavao nagovoriti da igra za Hrvatsku. Htjela ga je i argentinska reprezentacija, no nakon dolaska u Europu i igara za Ajax karijera mu je krenula nizbrdo pa više pozivi izbornika ne dolaze.

Cvitanich se ipak u posljednje tri sezone uspio ustabiliti u dresu Nice. Zabio je 36 golova za francuski klub, a nagrada je stigla i ove subote, kada je bio strijelac s bijele točke za 1:1 protiv moćne Barcelone.