IVAN JE SPREMAN I FIT

Rakitić: Žalosti me to da većina nije na našoj strani

26.10.2011 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon remija s Barcelonom na Nou Campu, Sevilla se doma mučila s osrednjim Racingom da izvuče barem bod, a bod Andalužanima stigao je nakon asistencije našeg Ivana Rakitića

Sevilla se do 90. minute nalazila u podređenom položaju, gubila je 1:2 i do boda ne bi došla da nije bilo našeg Ivana Rakitića. Trener je imao nos i dao priliku našem reprezentativcu koji je u 90. minuti asistirao, a Manu Del Moral zabio za konačnih 2:2.

'Nakon boda osvojenog na Nou Campu sada smo propustili veliku priliku. Baš smo pomislili da možemo napraviti još jedan korak prema vrhu, ali propustili smo svladati Racing. To je ustvari velik promašaj jer mislim da smo puno bolji od jučerašnjeg suparnika', rekao je Ivan Rakitić za tportal jutro nakon odigrane utakmice.

Iako je u posljednje tri prvenstvene utakmice čekao priliku na klupi, hrvatski reprezentativac u punoj je formi.

'Jesam. I mogu samo reći hvala Bogu. Fit sam i spreman za nova iskušenja, ozljeda je iza mene.'

A novo, naravno ono koje najviše zanima nas u Hrvatskoj, jest 11. studenog, kada u Istanbulu igramo prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Turske.

'Iskreno, jedva čekam tu utakmicu. Svi pričamo da su Turci fanatični, ali pustimo to. Ovdje se ipak igra nogomet i treba se na terenu dokazati tko je bolji. Sigurno će biti teška i neizvjesna utakmica, ali mi smo spremni dati sve od sebe i dokazati da smo bolji od njih. Uvjeren sam u prolazak.'

Uvjeren je i izbornik Bilić, koji je sinoć rekao da ima skup odličnih nogometaša i da zbog njih nema potrebe zvati, recimo, Sammira.

'Ne želim uopće ulaziti u polemike tko treba, a tko ne igrati za reprezentaciju. Znam samo da smo odlična ekipa. Ovo je možda i svima nama kompliment, ali znam da bi Bilić, da je procijenio da mu treba pojačanje, bilo u obrani, vezi ili napadu, pozvao novog igrača. Također, mogu reći da nitko ne bi imao ništa protiv i da Sammir dođe, sigurno bismo ga svi prihvatili i podržali.'

U jednim dnevnim novinama izašla je izjava Nike Kranjčara da Hrvatska još od Eura 2008. godine nije odigrala veliku utakmicu.

'Mislim da je nepotrebno uoči ovako velike i važne utakmice izvlačiti nekakve negativnosti. Jesmo li odigrali ili ne, teško mi je reći. Znam samo da je neodlazak na veliko natjecanje, odnosno na SP u Južnoafričkoj Republici, svima nama bio najveći udarac, jer samo tako možeš dokazivati da si velik. Tada se i u domovini stvara drugačija slika i klima. Uspjesi u kvalifikacijama daju potvrdu rezultata i tome moramo težiti. Ipak, smeta me to što dio medija i navijača nije na našoj strani, dojam je kao da njih ne bi veselio naš uspjeh', zaključio je Ivan Rakitić.