BUNDESLIGA

Rakitić zabio za visoku pobjedu u Frankfurtu

06.03.2010 u 18:14

Bionic
Reading

Mladen Petrić očito se oporavio od ozljede, jer je za svoj HSV igrao do 64. minute susreta protiv Herthe, dok je Ivan Rakitić postigao treći od četiti gola Schalke u Frankfurtu

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić postigao je zgoditak za Schalke u gostujućoj pobjedi 4:1 kod Eintrachta, dok je Koeln našeg trenera Zvonimira Solde kod kuće igrao 1:1 s Bayernom. Rakitić je igrao cijelu utakmicu, a zabio je treći zgoditak za Schalke u 80. minuti.

Bayern nije uspio pobijediti Koeln, čak su i gubili 1:0, a zgoditak je nakon 1424 minute "suše" postigao njemački reprezentativac Lukas Podolski. Izjednačio je Bastian Schweinsteiger, dok je Ivica Olić zamijenjen u 56. minuti, a Danijel Pranjić ostao na klupi. Bayern je s bodom ostao na čelu lige s dva boda više od Schalkea, te tri od Bayera koji sutra igra s Nuernbergom.

Hamburg je kod kuće porazio Herthu s 1:0 i ostao na četvrtom mjestu, a u toj utakmici je do 64. minute igrao Mladen Perić kojeg je zamijenio Ruud van Nistelrooy. Werder i VfB Stuttgart su odigrali 2:2, a prvak Wolfsburg je kod kuće porazio Bochum s 4:1, iako je gubio s 1:0 u prvom poluvremenu.