SLUŽBENO

Rakitić potpisao za Sevillu do 2015.

28.01.2011 u 11:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (22) je u četvrtak doputovao u Španjolsku, a u petak je i službeno postao igrač Seville

Iz španjolskog prvoligaša potvrdili su da je Rakitićev transfer završen i Bilićev adut je novi član dvostrukog osvajača Kupa Uefe.

Hrvatski veznjak stigao je u četvrtak u srce Andaluzije. Nogometaš je, uz dozvolu Schalkea, bio podvrgnut liječničkom pregledu. Sve je prošlo u najboljem redu, kao i posljednji dogovori između Seville i Rakitića, te je potpisan ugovor do 2015.

Podsjetimo da je Rakitiću ugovor sa Schalkeom istjecao na kraju ljeta, a hrvatski reprezentativac je odbio poboljšani ugovor da bi potpisao za španjolskog prvoligaša. Vrijednost transfera nije poznata, ali nagađa se kako je Rakitićev prelazak Sevillu koštao najviše tri milijuna eura.

Želio sam doći u Primeru, jer mi se čini da se u nju najbolje uklapam, a Sevilla mi se učinila najboljim izborom. Riječ je o odličnoj momčadi. Imam fantastičnu priliku za novi iskorak u karijeri i očekujem da neću imati problema s prilagodbom,' rekao je Rakitić.