SKROMNOST JE VRLINA

Rakitić pokazao izgubljenim zvijezdama Barce kako se igra!

03.08.2015 u 17:16

Bionic
Reading

Nakon drugog poraza u pripremnim utakmicama u nedjelju u Firenzi, igra Barcelone pod žestokim je kritikama španjolskih medija, a jedini koji dobiva pozitivne ocjene je naš Ivan Rakitić...

Poraz protiv Fiorentine 2:1 drugi je nakon onog od Manchester Uniteda ovog ljeta za Barcelonu, a igra Katalonaca bez Neymara i Messija zasad ne oduševljava nikog.

'Ne smiju se vaditi na zvijezde kojih nema i vjerovati da će sve biti u redu kad se vrate. Postoje principi igre kojih se treba držati. Obrana je bila krhka, a napad neučinkovit protiv Fiorentine,' piše El Mundo Deportivo.

Jedini koji je dobio pozitivne ocjene od svih španjolskih medija u ovoj utakmici bio je naš Ivan Rakitić, asistent kod jedinog gola Barce na utakmici, onog Luisa Suareza.

'Igrati skromno ne znači osuditi samog sebe na nebitnost. To je u prvoj godini u Barceloni pokazao Rakitić, a protiv Fiorentine potvrdio. Bio je najbolji veznjak Barcelone: oduzimao lopte, igrao prema nazad i slao dobre lopte prema Saurezu, uključujući i dodavanje iz zraka koje je dovelo do gola za 2-1 i u tom trenutku bilo olakšanje,' opisao je igru hrvatskog reprezentativca novinar Xavier Munoz.

Barcelona će u srijedu u prijateljskoj utakmici protiv Rome imati posljednju probu prije borbe za prvi trofej sezone, europski Superkup 11. kolovoza u Tbilisiju protiv Seville.