EUROPSKA LIGA

Rakitić i Sevilla prošli dalje!

21.03.2014 u 00:00

Bionic
Reading

Nogometaši Seville posljednji su četvrtfinalisti Europa lige. U uzvratnoj utakmici osmine finala su nakon izvođenja penala izbacili gradskog rivala Betis...

Prije tjedan je dana Betis priredio senzaciju pobijedivši Sevillu na njezinom Sanchez-Pizjuanu s 2-0. Ovaj je četvrtak Sevilla uzvratila na isti način na stadionu Benito Villamarin.

Jose Antonio Reyes je u 20. minuti donio vodstvo momčadi Unaija Emeryja nakon ubacivanja Alberta Morena s lijeve strane. U drugom je poluvremenu Sevilla krenula na sve ili ništa, omogućila je domaćima nekoliko prilika, ali je u 75. minuti došla do toliko željenog drugog pogotka, a strijelac je bio Carlos Bacca poslije nove asistencije Morena.

Kako do kraja, baš kao ni nakon produžetaka, više nije bilo golova, odlučivali su jedanaesterci u kojima se Sevilla pokazala uspješnijom. Pogađali su za nju Coke, Gameiro, Moreno i naš Ivan Rakitić, dok su kod Betisa precizna bila samo trojica izvođača (Castro, Sevilla i Amaya). Rakitić je posljednji pucao za Sevillu, a nakon njega je Nono poslao loptu pored gola i omogućio slavlje omraženom gradskom suparniku.

Europska liga
Završnica
Betis Sevilla 3:6 pn.
prva utakmica 0:2
Anzhi AZ Alkmaar 0:0
prva utakmica 1:0
Benfica Tottenham 2:2
prva utakmica 1:3
Fiorentina Juventus 0:1
prva utakmica 1:1
Valencia Ludogorets Razgrad 1:0
prva utakmica 0:3
Plzen Lyon 2:1
prva utakmica 4:1
Salzburg Basel 1:2
prva utakmica 0:0
Napoli Porto 2:2
prva utakmica 1:0