UPROPASTIO MU UTRKU

Raikkonen ljutit: Kakav glup potez, opet je to napravio!

27.05.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen ozbiljno se naljutio na Sergija Pereza koji se zabio u njega na Velikoj nagradi Monaka i još ga optužio da je kriv za incident

Finski 33-godišnji vozač umalo je po prvi put u posljednje dvije sezone ostao bez plasmana među osvajače bodova. Dogodilo se to zbog sudara sa Sergiom Perezom u samoj završnici utrke. Mladi Meksikanac divlje je kasno kočio na izlasku iz tunela, da bi se zatim zabio u bolid Lotusa, jer je Kimi branio unutrašnju.


'Nije mi uopće ostavio prostora. Na tom sam mjestu prešao Jensona i Fernanda. Monako je takva staza da ipak moraš ostaviti malo prostora,' izjavio je Sergio Perez nakon utrke što je prilično naljutilo 'Icemana'.

'Zabio se u moj stražnji kraj i to je to. Ako misli da sam ja kriv onda nema pojma što govori,' kaže Kimi Raikkonen i dodaje:

'To nije prvi put da je tako nešto napravio. On očito očekuje da ljudi stalno razmišljaju o tome što bi on mogao napraviti i onda mu se miču kad doleti prebrzo u zavoj, jer i tako ne može proći ako se u nekog ne zabije.'

'Ovo je bio razočaravajući dan. Jedan glup potez Sergija i izgubili smo dosta bodova u odnosu na Sebastiana, a to si ne smijemo dopustiti,' zaključio je svjetski prvak iz 2007. godine koji je u zadnja dva kruga uspio preći čak trojicu na stazi i ugurati se među osvajače bodova.