NAPETI ODNOSI

Räikkönen bojkotira Lotus: Ako mi ne platite...

01.11.2013 u 20:12

Bionic
Reading

Finski vozač Lotusa Kimi Räikkönen zaprijetio je čelnicima svoje momčadi da neće nastupiti na posljednje dvije utrke sezone ako mu se ne isplati ono što mu se duguje

Veliki financijski problemi stisnuli su Lotus koji jednostavno nema novca za svoju glavnu zvijezdu Kimija Räikkönena. Zbog svega toga Finac je zaprijetio bojkotom svoje momčadi, odnosno da neće voziti zadnje dvije utrke. Räikkönen je s momčadi u Abu Dhabiju, gdje se u nedjelju treba održati Velika nagrada Abu Dhabija.

Na pitanje novinara hoće li zaista ostaviti Lotus na cjedilu, 'leteći Finac' bio je jasan.

'Naravno. Obožavam se natjecati i voziti, no velik dio svega je i posao. I kada taj poslovni dio ne funkcionira, dogode se nezgodne situacije. Jednostavno u jednom trenutku trebate povući crtu i cijela ova situacija nije moja krivnja.'

Tenzije između Lotusa i Räikkönena eksplodirale su na prošlotjednoj Velikoj nagradi Indije, kada se Finac na neprimjeren način preko radioveze obračunao sa svojom momčadi.

O novonastaloj situaciji oglasili su se i u Lotusu.

'Trenutno se vode razgovori između vlasnika Gerarda Lopeza i Kimija, a također se moraju pitati i dioničari kompanije. Kimi je emotivac i to mi znamo, on nije nikakav hladan tip kakvim ga svi doživljavamo', kazao je glasnogovornik momčadi.