POWERED BY FLEET RENT A CAR

PUT POD ŠAPU; Od ledenog Minska do sunčanog Sočija

09.12.2014 u 16:07

  • +10

Put pod šapu - putopis hokejaša Medveščaka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fleet rent a car

Bionic
Reading

U svom novom blogu 'PUT POD ŠAPU' golman Medveščaka Mark Dekanich čitatelje tportala i svoje fanove upoznaje s ljepotama Minska, Moskve i Sočija

Iako u zadnje vrijeme hokejaši Medveščaka ne briljiraju svakako treba podsjetiti kako je KHL liga druga najjača liga na svijetu i svaki osvojen bod za momčad koja ima najmanji budžet od svih je – velik.

Na jednoj od mnogih turneja Dekanich je, u suradnji s FLEET rent a carom, našao vremena za razgledati tri lijepa grada uključujući i olimpijski Soči…

Minsk

Glavni grad Bjelorusije. Bili smo njegovi gosti četiri dana i s obzirom na hladnoću nismo baš izlazili iz hotela osim do dvorane koja je bila udaljena 10 minuta pješke. Svratili nakratko do centra grada koji se sastoji od stare jezgre koja je odlično osvijetljena i to ju čini dodatno interesantnom. Svima je najveća zanimljivost bila domaća valuta, bjeloruski rublji kojih trebate imati ogromne količine ako želite nešto kupiti. Ne zato što je sve skupo već zato što se za 10 eura dobije 130 tisuća bjeloruskih rubalja. Sve je još zanimljivije kad vidite novčanicu od 50 rubalja koja u protuvrijednosti vrijedi nekoliko lipa.

Moskva

Već sam nekoliko puta bio u Moskvi i uvijek je jednako impresivna. Došli smo u Moskvu dva dana prije utakmice tako da smo imali dovoljno vremena razgledati centar i uvjeriti se u impresivnost Crvenog trga. Zanimljivost je da imaju WIFI u metrou, a na svakom koraku se može naići na detektore metala, na ulasku u šoping centre ili metro.

Soči

Maleni olimpijski grad koji se nalazi na obali mora, a zanimljivo je kako sam u more gledao s 50 metara udaljenog hotelskog prozora dok sam s s druge strane hotela imao pogled na snijegom prekrivene planine. Olimpijski park je velik i moderan, kroz njega prolazi nova staza Formule jedan, međutim, prazan je i nedostaje mu života dostojnog takvog kompleksa. Sa početnih minus 10 u Minsku u Sočiju smo na +10 sjedili na hotelskoj terasi na suncu i uživali.