UTAKMICA JEDVA POČELA

Pucnjevi, kaos... Ludnica u Rimu uoči finala kupa

03.05.2014 u 21:59

Bionic
Reading

Uoči dvoboja Napolija i Fiorentine u finalu talijanskog kupa dogodili su se veliki neredi na stadionu i izvan njega što je učinilo upitnim i samo odigravanje utakmice koja još uvijek nije počela

Napoli i Fiorentina u Rimu... Bilo je jasno da sve ne može proći u najboljem redu, ali kaos koji se odigrao u okolini stadiona Olimpico teško je bilo predvidjeti. U pucnjavi su navodno prostrijeljene četiri osobe (među kojima i jedan policajac), od kojih je jedan navijač (Napolija) kritično.

Rimom je prvo prostrujala priča da su na Napolitance pucali pristalice Rome, pa je zatim izišla verzija po kojoj je pucao uplašeni vlasnik jednog dućana, pa je policija tvrdila da pucnjavi nemaju veze s nogometom... Pa je izišla vijest da je jedan navijač Napolija umro, a policija potvrdila da su pucali navijači Rome. Sve je to bilo popraćeno stalnim tučnjavama i neviđenim nabojem uoči utakmice.


Kada je 80 tisuća ljudi napunilo slavni stadion Napolitanci nisu dozvolili da utakmica počne jer su mislili da im je kolega poginuo. Zasipali su travnjak pirotehničkim sredstvima, a na razgovor s vođama 'tifosa' došao je i kapetan Hamšik koji ih je kao osoba od najvećeg povjerenja uvjerio da nitko nije poginuo.

Utakmica je počela s 45 minuta zakašnjenja nakon što su navijači gromko izviždali talijansku himnu...

Scene kada napolitanci ne dozvoljavaju početak utakmice i dolazak Hamšika