hoće li uspjeti?

PSG priprema 'dvostruku transfer bombu'; Jose Mourinho i Harry Kane stižu u Pariz

19.04.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Na Parku prinčeva ovog ljeta pripremaju dva senzacionalna transfera, klub je ispoštovao sve uvjete financijskog fair-playa pa sportski direktor Luis Campos može krenuti po pojačanja koja bi PSG-u napokon donijela Ligu prvaka

U Parizu su već Leo Messi, Kylian Mbappe, Neymar, tu su i Donnarumma, Marquinhos, Hakimi... No, Liga prvaka je i dalje nedosanjani san prebogatih šeika koji su odlučili krenuti u novi pohod na toliko željeni trofej.

Novac na Parku prinčeva nije problem, a to itekako olakšava posao sportskom direktoru PSG-a Luisu Camposu koji za ovo ljeto sprema, barem tako tvrde španjolski i francuski mediji, 'dvostruku transfer bombu'!

Svima je jasno da će trener Christophe Galtieri na kraju sezone dobiti otkaz, a klupu PSG-a bi trebao preuzeti nitko drugi nego Jose Mourinho! Campos je svojevremeno s Mourinhom surađivao u Real Madridu i dojam je da bi Specijalni pristao na dolazak u Pariz jer s Romom, koliko god 'vučica' bila dobra ove sezone, ne može biti konkurentan u Ligi prvaka. A razlog je samo jedan - financije.

S druge strane, Mourinho će se lakše odlučiti na preseljenje u Pariz ako PSG uspije dovesti drugo veliko ime. Sve govori kako bi dres momčadi s Parka prinčeva sljedeće sezone mogao nositi Harry Kane (29) kojeg je Mourinho vodio u Tottenhamu.

Sjajni napadač ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2024. godine kad postaje slobodan igrač i 'spursi' ga moraju prodati ako misle zaraditi koji euro. S druge strane, Kane želi u klub s kojim bi imao priliku osvojiti barem neki trofej.

  • +4
Nice - PSG, Ligue 1, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

U cijeloj priči je važan i Kylian Mbappe koji je svima u PSG-u jasno dao do znanja da ne želi igrati čistu špicu, njemu je draže biti na krilu. I baš je zato Kane prvi izbor, igrački se više nikome ne mora dokazivati, u najboljim je godinama, a u Parizu bi napokon imao suigrače uz koje bi mogao otići do kraja u Ligi prvaka.

Francuski mediji tvrde kako je i sam Mbappe već 'amenovao' ove transfere, a najveći problem Parižanima sada je Leo Messi kojeg moraju nagovoriti da ostane. Dolazak Kanea bi mogao olakšati i njegovu odluku da potpiše novi ugovor pa je sportski direktor Campos već krenuo u akciju. Jer neće samo tako 'slomiti' Tottenhamovog gazdu. David Levy poznat je kao težak pregovarač, a Harry Kane je 'obiteljski dragulj' kojeg će 'spursi' skupo naplatiti...