U TIŠINI PARKA PRINČEVA

PSG nastavio živjeti san o osvajanju Lige prvaka; milijunaši iz Pariza preko Borussije Dortmund u četvrtfinale

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, igranoj u Parizu na Parku prinčeva bez gledatelja, PSG je svladao Borussiju Dortmund 2:0 te je tako nadoknadio zaostatak iz prvog susreta 1:2 i plasirao se u četvrtfinale natjecanja

Utakmica se igrala bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, nakon što je francuska vlada donijela odluku kako se do 15. travnja zabranjuju sva javna okupljanja s više od 1.000 osoba, a francuski prvak je slavio golovima Neymara (28) i Juana Bernata (45+1).

PSG je posljednje tri sezone ispadao u osmini finala. Lani od Manchester Uniteda, godinu prije toga od Real Madrida, a 2017. od Barcelone. Ovoga puta je bio uspješniji izborivši četvrtfinale.

Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo u 25. minuti. Cavani je izašao sam ispred Romana Burkija, pucao, ali je švicarski vrata obranio nogom. Samo tri minuta kasnije PSG je bolju igru okrunio vodstvo. Di Maria je sjajno iz kornera, a Neymar pored Hakimija zabio glavom za vodstvo.

U samoj završnici prvog dijela francuski prvak je povećao vodstvo. Sarabija je ubacio, a Bernat lagano skrenuo loptu u donji lijevi kut za velikih 2:0.

  • +5
PSG - Borussia D., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: UEFA via Getty Images / HANDOUT

U drugom dijelu Borussija je bila aktivnija, ali bez nekih većih opasnosti pred francuskim vratima. U 73. minuti pucao je Brandt, ali pored gola. Dvije minute kasnije i Emre Can, ali jednako loše.

U samoj završnici susreta došlo je do gužve nakon što je Emre Can načinio prekršaj nad Neymarom, a potom ga gurnuo. Sudac je Canu pokazao crveni karton, dok su Neymar, Di Maria i Marquinhos dobili žute kartone.

PSG se pridružio talijanskoj Atalanti i njemačkom RB Leipzigu koji su plasman u četvrtfinale izborili u utorak. 

Sljedećeg tjedna trebale bi biti odigrane preostale uzvratne utakmice osmine finala. U utorak, 17. ožujka, Manchester City će pred svojim navijačima braniti prednost 2:1 iz prvog dvoboja s Real Madridom, dok bi Juventus trebao anulirati minimalan poraz iz Lyona (1:0). U srijedu, 18. ožujka, Bayern će u Muenchenu braniti prednost 3:0 iz prvog dvoboja protiv Chelseaja, Barcelona će ugostiti Napoli na praznom Nou Campu. Dvoboj u Napulju završio je 1:1.