cijena? prava sitnica

PSG je postavio cijenu za Neymara i zaintrigirao europske velikane; kreće li novi rat divova za brazilskog napadača?

11.12.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Neymar može otići ako za njega netko ponudi barem 100 milijuna eura, piše francuski L'Equipe

Neymar je 2017. godine postavio svjetski rekord u visini transfera kada je iz Barcelone prešao u redove francuskog prvaka Paris Saint Germainea za 222 milijuna eura. Brazilski napadač je od tada za PSG nastupio 96 puta i zabio 79 golova, te upisao 46 asistencija.

Od kada je napustio Barcu govori se o njegovom povratku u redove katalonskog kluba, a spominjalo se i kako bi karijeru mogao nastaviti u Real Madridu. Niti jedan transfer se nije realizirao, a Neymar je ostao u PSG-u što pokazuje da mu je u Parizu zapravo dobro usprkos tome što su mediji pisali kako nije zadovoljan.

Dapače, Marca je nedavno pisala da će Neymar na kraju i produljiti ugovor s pariškim sastavom. Aktualni mu traje do ljeta 2022. godine, a nakon što je Marca pisala o produljenju, sada je to potvrdio i francuski L'Equipe koji piše kako ga predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi ne želi pustiti da ode i sprema mu unosni ugovor.

Zanimljivo, PSG bi Neymara ipak pustio ako dođe ponuda od 100 milijuna eura i to je ono što je sve začudilo. L'Equipe piše da Al-Khelaifi želi Neymara i neće ga pustiti ispod 100 milijuna eura, ali ta cifra, barem ona s kojom se špekuliralo u medijima je bila puno veća u protekle tri godine.

Jasno je da mu ugovor ističe za godinu i pol pa je zato cijena nešto niža, ali navedenih 100 milijuna nije nikakav novac za Barcelonu, Real Madrid, Manchester City ili neki od klubova koji su se ranije spominjali u kontekstu dovođenja brazilskog napadača. Za 28-godišnjeg Neymara koji jamči barem gol po utakmici, ova je cijena prava sitnica.