katar podbacio

Prvi šok na SP-u: Reprezentacija od koje godinama svi strepe se osramotila

11.01.2019 u 17:20

Bionic
Reading

Katarska rukometna reprezentacija pojačana europskim legionarima pobrinula se za prvo veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu, porazom od Angole rezultatom 23:24...

Katar već godinama predstavlja jedinu pravu rukometnu alternativu europskim velesilama, a osvojeno srebro na domaćem SP-u prije četiri godine bio je najveći uspjeh ove reprezentacije.

Tajna uspjeha Katarana bila je kupovina europskih rukometaša, prije svih sjajnog golmana Danijela Šarića, a tu je i Francuz Rafael Capote, dok je na ovom turniru u postavi još Anadin Suljaković, a na prijašnjim smotrama bilo je još nekoliko ozbiljnih nearapskih igrača poput Borje Vidala, Gorana Stojanovića i Žarka Markovića.

Recept katarskih rukometnih vizionara čini se da više ne funkcionira, ako je vjerovati viđenom na otvaranju ovog SP-a. Naime, u prvom kolu doživjeli su neugodan poraz od Angole rezultatom 24:23, u utakmici u kojoj je autsajder cijelo vrijeme vodio, a iako su Katarani sve preokrenuli u zadnjih pet minuta, ipak su na kraju uspjeli izgubiti.

Junak Angole bio je Rome Hebo sa sedam pogodaka.

Riječ je o grupi u kojoj još igraju Švedska, Mađarska, Egipat i Argentina pa će Katru biti zaista teško nadoknaditi ove izgubljene bodove i proći u drugi krug natjecanja...