Pochettinu odbrojani dani?

Prvi čovjek PSG-a ide do kraja: osobno ide na pregovore s trenerom sposobnim donijeti naslov Lige prvaka u Pariz

27.05.2022 u 12:31

Bionic
Reading

Želja čelnika PSG-a i katarskog poslovnjaka Nassera Al-Khelaifija za osvajanjem nogometne Lige prvaka nema granica. Nakon što su nagovorili Kyliana Mbappéa na potpisivanje novog ugovora, sada su odlučili dovesti i trenera spremnog odvesti momčad do tog cilja

Iako je uspio nadmašiti rezultatski uspjeh u odnosnu na prošlu sezonu, jer PSG je prošle sezone završio drugi iza Lillea, a ove je osvojio naslov u Ligue 1, argentinskom treneru Mauriciju Pochettinu odbrojani su dani. Bez obzira na to što ima ugovor do 2023. godine.

Naime, čelnicima PSG-a to više nije dovoljno i sada se po francuskim medijima vrti priča kako bi u novoj sezoni na klupu PSG-a trebao sjesti Zinedine Zidane.

Ovaj legendarni Francuz od lipnja prošle sezone je bez posla, i u već nekoliko navrata ga se povezivalo s PSG-om.

Sada je prvi čovjek kluba postao još odlučniji u namjeri da ga dovede na klupu, te je najavljen skori sastanak sa Zidaneom.

Iako se među imenima koje navodi le10sport.com spominju Joachim Löw i Antonio Conte, katarski gazda na klupu želi vidjeti samo bivšeg svjetskog prvaka.

Zidane, koji je s Francuskom osvojio naslov svjetskog prvaka 1998. godine, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je samo Real, ali je u tome bio vrlo uspješan. U pet godina tri je puta podizao pehar Lige prvaka, dok je LaLigu osvajao dva puta.

Očito su to reference koje zadovoljavaju PSG-ovo vodstvo.

Naravno, sada treba vidjeti hoće li Zidane prihvatiti ponudu, jer zna se i njegova sklonost madridskom Realu, istom onom kojeg je Mbappé izigrao i prevario.