WENGER TVRDOGLAV:

'Protivnik sam Zlatne lopte i ne bih nikad glasao!'

16.01.2015 u 12:29

Bionic
Reading

Menadžer Arsenala Arsene Wenger protivi se individualnim nagradama u nogometu i kaže da ne bi glasao u izboru za najboljeg nogometaša godine, čak i da ima pravo glasati…

Cristiano Ronaldo po treći je put u karijeri ovog ponedjeljka dobio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša godine. Mnogo je bilo polemika zaslužuje li nagradu Portugalac ili bi trebala pripasti Manuelu Neueru, koji je s Njemačkom osvojio SP, a s Bayernom harao Njemačkom.

Također već godinama postoje debate koliko zapravo imaju težinu individualne nagrade u momčadskom sportu kao što je nogomet i štete li više nego li koriste. Najveći njihov protivnik je Arsene Wenger koji je još jednom ustao protiv Zlatne lopte.

'Potpuno sam protiv Zlatne lopte. Ja sam ljubitelj momčadi. Ne bih glasao za nikog, potpuno sam protiv toga,' izjavio je ovaj tjedan trener Arsenala.

Radikalan stav francuskog stručnjaka malotko dijeli, no ima donekle smisla: težnja za individualnim lovorikama igrača može učiniti sebičnim, što u konačnici šteti ekipi…