OD 16.45 SATI

Protiv 'prljavih' Alžiraca bez Vorija i Duvnjaka

14.01.2013 u 11:26

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija 4. dana Svjetskog prvenstva u Španjolskoj odmjeriti će snage s reprezentacijom Alžira. Aktualni viceprvaci Afrike u prvom su kolu glatko poraženi od domaćina Španjolske rezultatom 27:14 (14:5), dok je Hrvatska, podsjećamo, svladala Australiju rezultatom 36:13(17:4)

Nakon nedjeljnog odmora Hrvatska i Alžir u lov na nove bodove kreću u ponedjeljak u 16.45 sati.

'Dobro smo se pripremili za susret s Alžirom. Riječ je o bitno kvalitetnijem, ali i drugačijem protivniku od Australije. Momcima sam objašnjavao kako moraju biti spremni na izrazito agresivnu 3-2-1 obranu koju će Alžirci igrati visoko, na deset metara. Oni će pokušati jednom agresivnom igrom i pokretljivom obranom doći do što više lakih pogodaka i moramo dobro paziti da nas ne iskontriraju', objašnjava hrvatski izbornik Slavko Goluža

Premda jači od Australije, Alžirci ne bi smjeli predstavljati preveliki bauk hrvatskim reprezentativcima. Pravi izazovi, kao što je utakmica s Mađarima (15. siječnja, 21.00 sati), tek nam slijede pa će izbornik Goluža i protiv viceprvaka Afrike odmarati neke igrače.

'Odmarali smo neke igrače protiv Australije, a isto će biti i u ovoj utakmici. U prvom redu tu mislim na Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka, ali možda do utakmice odlučim odmoriti još nekoga. Zdravstveno stanje hrvatskih rukometaša je dobro. Čupić i Horvat sanirali su lakše ozljede, a i Lacković će zaigrati protiv Alžira', kazao je Goluža, te potom u kratkim crtama objasnio kako namjerava upisati drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

'Igrat ćemo obranu 6-0 i pritom ćemo se pokušati što manje trošiti. Želim vidjeti što više lakih golova bez previše umaranja. Veliki izazovi i teške utakmice tek su pred nama i za ovakav turnir važno je znati rasporediti snagu', zaključio je hrvatski izbornik.

Da su ozljede u redovima hrvatske rukometne reprezentacije stvar prošlosti potvrdio je i kapetan rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb Zlatko Horvat koji je i sam muku mučio sa lakšom ozljedom skočnog zgloba.

'Nezgodno sam ozlijedio taj zglob još na pripremama kada sam stao na loptu, ali svakim danom situacija je bila sve bolja. Utakmica protiv Australije trebala je pokazati kakvo je realno stanje stvari i na moju sreću zglob je izdržao. Sada se već osjećam odlično i ozljeda je stvar prošlosti. Mogu vam potvrditi da je ista situacija i sa Ivanom Čupićem koji je u prijateljskom susretu s Norvežanima nezgodno pao i natukao rame. Na sreću svih nas, Ivan se sada osjeća odlično i ozljeda je iza njega. Što se tiče Blaženka Lackovića situacija se također odvija vrlo povoljno. On normalno trenira i vjerujem kako ćemo već do utakmice sa Španjolcima imati onog starog, opasnog Lackovića na lijevom vanjskom. Kada vidite kako Lac na svakom našem treningu izgara od želje i koliko je gladan golova sve vam je jasno', kazao je kapetan rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb Zlatko Horvat.

U prvom kolu protiv Australije upravo je Horvat sa osam pogodaka bio prvi strijelac utakmice, dok su ostali Zagrebaši također dali svoj doprinos uvodnoj pobjedi. Tako je, podsjećamo, Luka Stepančić postigao tri pogotka, dok su po gol zabili Lovro Šprem i Stipe Mandalinić. Filip Ivić odlično je branio u drugom poluvremenu, dok je pivot Marino Marić utakmicu kao 17. igrač odgledao s tribina.

'Ponosan sam na svoje suigrače iz Croatia osiguranje Zagreba koji su protiv Australije debitirali na velikom natjecanju. Mislim da nisu razočarali i da možemo od njih očekivati velike stvari u budućnosti. Dečki su ozbiljni na treninzima i vidi se da su shvatili kako ovo nije nikakav turistički izlet, već veliko natjecanje na koje su pozvani prema zaslugama i na kojemu se očekuje njihov veliki doprinos. Ovdje nitko nije pozvan da bi grijao klupu i ako mislimo napraviti dobar rezultat svaki od nas 17 morati će dati sve od sebe', kazao nam Horvat, a potom se osvrnuo i na reprezentaciju Alžira.

'Gledali smo njihovu utakmicu sa Španjolcima. Premda su u prvom kolu glatko izgubili mislim da je riječ o potencijalno opasnom protivniku. Primijetio sam da su nezgodni, dosta čvrsti i da nerijetko znaju igrati i prljavo. Čini mi se da je to nekakva zajednička odlika svih afričkih momčadi, ali Alžir mi se doima kao da u tome prednjači. U svakom slučaju mi jesmo favoriti i moramo iz ove utakmice uzeti puni plijen', zaključio je Horvat.