kapetani biraju

Prošlogodišnji pobjednik Dani Olmo dobio je prvih deset bodova

08.12.2019 u 08:03

Bionic
Reading

Nezahvalnu ulogu da kao prvi otvori ovogodišnji izbor za najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige zadesila je kapetana zaprešićkog Intera, 29-godišnjeg Tomislava Mazalovića. A zašto nezahvalna uloga? Zato što to znači da je njegov klub trenutno posljednjeplasirana momčad lige

Tomislav Mazalović uoči ove sezone po drugi je put stigao u Zaprešić. Nakon što je u Cibaliji prošao juniorski staž, potom i šest sezona među seniorima, 2014. godine stigao je u Inter. Nakon četiri sezone u 'Divu iz predgrađa', u ljeto 2018. godine otišao je u mađarski Diósgyőri VTK, kojem je pomogao da sačuva prvoligaški status, ali se nakon jedne sezone ipak vratio u Inter. Sada jima zadatak da pomogne Toplakovoj momčadi sačuvati mjesto u društvu najboljih.

Svoj izbor obrazložio je ovako.

'Broj jedan u HT Prvoj ligi je Španjolac Dani Olmo. Vrhunskim igrama pokazao da je igrač za velike inozemne klubove. Obilježio je odlične Dinamove nastupe, kako prošle, tako i ove sezone. Na zimu će sigurno napraviti rekordan transfer. Odmah iza njega je Bruno Petković, koji je još prošle sezone pokazao da je fantastičan igrač. Ove se u punom sjaju nametnuo i u reprezentaciji. Igračina! Na trećem mjestu je opet Dinamov nogometaš, Mislav Oršić, za kojeg nam je drago da je nekad igrao za Inter. Napreduje munjevitom brzinom, već je stigao i do reprezentacije. Četvrti je Jakov Puljić. Prošle sezone vodio je Rijeku do finala Kupa i drugog mjesta u prvenstvu. Zabio je 18 golova i upisao deset asisitencija. Poptuno zaslužuje biti u TOP pet. I za kraj, Petar Bočkaj. Nestašan dečko, ali i odličan nogometaš. Uz sve Osijekove poznate igrače, upravo Bočkaj nosi tu momčad do zapaženih rezultata'.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U proljetnom dijelu sezone neće vam biti jednostavno?

'Nadam se da ćemo biti bolji nego ove jeseni. Očekujemo konsolidaciju na svim razinama u klubu. Tu mislim i na dolazak strateškog partnera, ali i na pojačanja igračkog kadra. Želimo jesen okončati što bolje, pa na proljeće osigurati ostanak. Ne predajemo se!', jasno je poručio Tomislav Mazalović.

Izbor Tomislava Mazalovića (NK Inter Zaprešić):

  • 1. Dani Olmo (Dinamo) - 10 bodova
  • 2. Bruno Petković (Dinamo) - 8
  • 3. Mislav Oršić (Dinamo) - 6
  • 4. Jakov Puljić (Rijeka) - 4
  • 5. Petar Bočkaj (Osijek) - 2

Trenutni poredak

  • 1. Dani Olmo (Dinamo) - 10 bodova
  • 2. Bruno Petković (Dinamo) - 8
  • 3. Mislav Oršić (Dinamo) - 6
  • 4. Jakov Puljić (Rijeka) - 4
  • 5. Petar Bočkaj (Osijek) - 2

U ponedjeljak 9. prosinca birat će kapetan Varaždina Leon Benko.