SPREMNI ZA VELIKE STVARI

Prosinečki nije mogao sakriti koliko je sretan zbog toga; cijela BiH piše o onome što se dogodilo u Aziji

01.06.2018 u 18:07

Bionic
Reading

U pripremnim utakmicama nogometnih reprezentacija koje nastupaju na SP u Rusiji Australija je pobijedila Češku s čak 4-0, dok je Južna Koreja izgubila od BIH s 1-3

Australci su u austrijskom St Poeltenu neočekivano visoko slavili (4-0) protiv Češke, koja je na ovoj utakmici bila čak i favorit. Golove za 'Klokane'dali su Mathew Leckie (32, 54), Andrew Nabbout (72) i Jakub Jugas (80ag).

Bila je ovo jedna od zadnjih pripremnih utakmica Australaca, koji su pod vodstvom Nizozemca Berta van Marwijka očito ušli u formu pred nastup u Rusiji, a 'generalku' će imati 9. lipnja u Budimpešti protiv Mađarske.

Južna Koreja je kod kuće u Jeonjuu doživjela neugodan poraz od BiH (1-3), a utakmicu karijere odigrao je veznjak Edin Višća koji je upisao 'hat-trick'.

  • +16
BiH - Belgija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC

Jedini gol za Korejance dao je Lao Jae Song u 30. minuti, a BiH je nastupila u najjačem sastavu s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem. Junak pobjede bio je trostruki strijelac Edin Višća. Za sva tri gola imao je veliku pomoć suigrača - prvi u 30. minuti namjestio mu je Ćivić, drugi Duljević, a posljednji Bajić.

Podsjećamo, na klupi naših susjeda je Robert Prosinečki koji je burno proslavio svaki gol svojih izabranika te tako pokazao da je ova reprezentacija, s njime na čelu, u budućnosti sposobna za velike stvari.

Azijati sada putuju u Europu, u Austriju, gdje će 7. lipnja odmjeriti snage s Bolivijom, a 11. lipnja sa Senegalom.