USUSRET ROĐENDANU

Prošao kritičnu fazu, čekaju se lijepe vijesti za Schumachera

01.01.2014 u 19:48

Bionic
Reading

Michael Schumacher se i dalje nalazi u bolnici u Grenobleu u stanju umjetne kome, ali izdržao je najnapetije razdoblje i svi čekaju lijepe vijesti iz Francuske

Nitko ne budi pretjeranu lažnu nadu. Glasnogovornica obitelji Schumacher novinarskoj vojsci u Grenobleu u Novoj je godini emitirala umjereno pozitivne impulse.

'Dobra vijesta za danas je - da nema značajnih promjena u Michaelovom stanju. On je i dalje kritično, ali liječnici kažu kako se mogu vidjeti manji pomaci na bolje i svi se nadamo da će se takve vijesti i nastaviti. Ipak, sve se može promijeniti u kratkom roku i nemamo mogućnosti dati nikakve konkretne projekcije tijeka oporavka,' kaže Sabine Kehm koja je i prenijela detalj iz bolesničke sobe.

'Michaelova obitelj ne pušta ga samog, supruga, kćerka ili sin uvijek su uz njega i pomažu mu koliko mogu u teškim trenucima,' završava najtraženija osoba u Francuskoj koja je i potvrdila da e jedan novinar sramotno pokušao uvući u Schumacherovu sobu preobučen u svećenika.

'Osiguranje je osujetilo njegove namjere i taj je pojedinac odstranjen prije nego li je došao blizu da ometa privatnost sobe za intenzivno liječenje.'

Uoči Nove godine liječnici su šturo procijenjivali kako su sati pred njima kritični. Borac je uspješno prebrodio i sljedeći dan, a u petak 'ga čeka' 45. rođendan. Ako do tada ne bude loših vijesti, sportska ikona mogao bi krenuti u željenom pravcu.