DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Promotionplay pobjednik drugog Green Cupa

21.06.2009 u 16:25

Bionic
Reading

Završen je malonogometni turnir s najbogatijim nagradnim fondom u Hrvatskoj. Drugi SuperSport Green Cup je pripao igračima Promotionplaya, koji su do naslova stigli nakon izvođenja kaznenih udaraca

Dramatično je bilo na završnici SuperSport Green Cupa koji se igrao na terenu Nogometne akademije Marić na Ravnicama. Jedno polufinale i finale su odlučeni tek s bijele točke, a u oba slučaja su s uzdignutim rukama u zraku završili igrači Promotionplaya.

Promotionplay je u polufinalu s 4:3 svladao Beton Blato nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1 (Franja / Mostarlić). Drugo polufinale je također bilo iznimno tvrdo, a MTM usluge su golovima Bjelonjića i Krnjaka bile bolje od CB Keglić City Wellnessa, za koje je jedini gol postigao Miljković.

U utakmici za treće mjesto 'keglićevci' su se lako obračunali s Beton Blatom sa 7:2 (Klakočer 2, Raić 2, Hleb 2, Krpan; Ferenček, Župetić). Veliko finale je moglo zadovoljiti sve ljubitelje malog nogometa. Za Promotionplay su zabijali Franja (2) i Penava, a za MTM Usluge Rančić (2) i Bjelonjić (3:3). Na kraju su sretniji bili nogometaši Promotionplaya koji su na 'penale' sa 6:4 naslijedili prošlogodišnjeg pobjednika Potpićan, a za prvo mjesto su dobili i 100 tisuća kuna.

MTM usluge su se morale utješiti sa 50 tisuća kuna, CB Keglić City Wellness je za treće mjesto osvojio 20 tisuća kuna, a Beton Blato je dobio sportsku opremu.

Najbolji igrač turnira je bio Antonio Franja (Promotionplay), najefikasniji su sa po 11 golova bili Tomo Šokota (NA Marić Powerade) i Martin Bjelonjić (MTM usluge), a najbolji vratar je Igor Baričević iz pobjedničke momčadi.

Turnir je bio i humanitarnog karaktera te se za 14-godišnjeg dječaka Mihaela Kosa, koji boluje od tetrapareze, sakupilo 20 tisuća kuna za kupnju ortopedskog bicikla. Njemu su organizatori sakupljeni novac dodijelili prije same završnice, zajedno s računalom.

Rezultati:

polufinale:
MTM sluge - CB Keglic City Wellness 2:1 (Bjelonjić, Krnjak; Miljković)
Beton Blato - Promotionplay 1:1, penali 3:4 (Mostarlić; Franja)
3.mjesto: CB Keglić City Wellness 7:2 (Klakočer 2, Raić 2, Hleb 2, Krpan; Ferenček, Župetić)
finale: Promotionplay - MTM Usluge 3:3, penali 6:4 (Franja 2, Penava; Rančić 2, Bjelonjić)