EUROPSKA LIGA

Prolaz dalje osigurali Lyon, Sparta i Genk

22.11.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Nogometaši Genka probili su se u daljnji krug Europa lige nakon pobjede kod Videotona od 1-0. Time su, automatski, gurnuli mađarsku momčad u tešku situaciju prije posljednjeg kola skupine G

Izraelski 30-godišnjak Elyaniv Barda bio je strijelac jedinog pogotka na ovoj utakmici, dok je istovremeno Basel na svom St. Jakob stadionu srušio Sporting s 3-0. Genk je, dakle, siguran za prolaz, dok je Basel drugi sa osam bodova, a Videoton treći sa šest bodova.

Mađari mogu proći jedino ako slave u Lisabonu u zadnjem kolu protiv potpuno demoraliziranog Sportinga, ali istovremeno Basel mora izgubiti kod Genka. Budu li imali isti broj bodova, Basel je bolji zbog gola više u gostima.

Basel je protiv Sportinga bio dominantniji s igračem manje, nego li s izjednačenim snagama. Dok je bilo po 11 igrača na travnjaku, Basel je zabio samo jedan pogodak (Schär), a nakon što im je isključen Cabral zabili su još dva (Stocker i Degen).

Sporting je tako i dalje bez pobjede, a recimo da je u Baselu cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Danijel Pranjić.

U skupini I je odigrana samo jedna utakmica, remi u Pragu između Sparte i Lyona (1-1), čime je nakon Francuza prolaz dalje osigurala i praška momčad za koju je cijelu utakmicu odigrao Hrvat Manuel Pamić. Na drugoj strani u kadru nije bilo Dejana Lovrna, a recimo da je drugi ogled između Hapoela i Athletica odgođen zbog nemirne situacije u tamošnjoj državi.

Golovi su u ogledu Sparte i Lyona postignuti na samom početku drugog dijela. Gosti su poveli preko Benzije u 46., a izjednačio je Husbauer sedam minuta kasnije. Do kraja se igralo prijateljski.