četvrti u nizu

Prokletstvo Premiershipa jako blizu da se ponovo ostvari!

06.02.2018 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon dva teška poraza u nizu protiv Bournemoutha i Watforda Antonio Conte nalazi se u Chelseaju na rubu otkaza, a ako se to ostvari postat će četvrti trener u nizu koji je potjeran iz kluba nakon što je u prethodnoj sezoni osvojio Premiership...

U engleskom prvenstvu stvorila se negativna tradicija koja bi se mogla nastaviti i ove sezone. Naime, u prethodne tri trener koji je branio osvojeni naslov prvaka dobio je otkaz i nije dočekao svibanj na klupi momčadi koju je godinu prije odveo do titule.

  • +4
Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Salvio Calabrese/UK Sport/SIPA

Dogodilo se to Pellegriniju u Manchester Cityju, Jose Mourinhu u Chelseaju, a onda čak i Claudiju Ranieri u Leicesteru, iako je ostvario možda i najveći podvig u povijesti engleskog klupskog nogometa.

Sada se u sličnoj situaciji nalazi i Antonio Conte koji je na rubu otkaza u Chelseaju. Londonska momčad je u velikim problema, što porazi 3:0 od Bournemoutha i 4:1 od Watforda u posljednje dvije utakmice jasno pokazuju.

Chelsea se od obrane titule odavno oprostio, no sad mu visi i Liga prvaka sljedeće sezone, a ekipa u katastrofalnoj formi dočekuje obračun s Barcelonom u osmini finala ovosezonskog izdanja elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

'Nisam zabrinut. Radim svaki dan i dajem od sebe 120 posto. Ako je to dovoljno, onda u redu. Ali klub može donijeti i drukčiju odluku,' izjavio je Antonio Conte nakon blamaže kod Watforda, a engleski mediji već su ga pokopali. Čini se da se u Premiershipu za trenera ne isplati osvojiti naslov prvaka. Arsene Wenger je najbolji primjer...