lova do krova

Prođe li Dinamo Ferencvaroš, zaradit će kao i od prodaje Ivana Šunjića

05.08.2019 u 08:23

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama u utorak je od 20 sati (MAXtv, Arenasport) utakmica trećeg pretkola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka

Nakon prolaska gruzijskog Saburtala, pred Dinamom je novi europski ispit. Na maksimirski stadion, na kojem se očekuje oko 15-tak tisuća gledatelja, od čega oko 1.500 gostujućih navijača, dolazi mađarski Ferencvaroš.

Prilika je to da se stigne i pred vrata 'raja', odnosno do play-offa, u kojem je Dinamo prošle sezone zasutavljen od Young Boysa.

  • +16
Dinamo - Saburtalo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

No, Dinamo je sada godinu dana iskusniji, 'uštimaniji' s trenerom Nenadom Bjelicom, koji evidentno radi sjajan posao na klupi 'modrih', a što potrvrđuje i podatak od 50 pobjeda u 65 vođenih utakmica.

Ipak, kako je nogomet postao veliki biznis, nije zgoreg ni upozoriti kako ova utakmica s Mađarima Dinamu može osigurati novih - najmanje osam milijuna eura, odnosno isti onaj novac kojeg su u Maksimiru zaradili prodajom Ivana Šunjića.

Naime, prolaskom Mađara Dinamo bi ušao u play-off Lige prvaka, a tamo svaka momčad dobiva pet milijuna eura. Ako pak ispadne u play-offu Lige prvaka, Dinamo ulazi u skupine Europske lige, a to osigurava 2,9 milijuna eura. Dakle, Dinamo si prolaskom Ferencvaroša osigurava gotovo barem osam milijuna eura.

Ulazak u skupine Lige prvaka donosi 15,2 milijuna eura.