20 GODINA BEZ GOLA

Pročitajte ispovijest najvećeg nogometnog varalice

14.11.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Carlos Henrique Kaiser najveća je profesionalna nogometna varalica. On je u 20 godina dugoj 'karijeri' napadača igrao za velike brazilske momčadi, poput Flamenga, Palmeirasa i Botafoga te francuskog Ajaccioa, a za dva desetljeća karijere nije postigao nijedan gol!

Kako piše Quora, sve je počelo 80-ih godina kada je sklopio prijateljstvo s nekim od najvećih nogometaša svih vremena poput Romarija, Ricarda Roche ili Branca.

Kada bi oni potpisali ugovor s nekom momčadi, oni bi uvjerili čelnike klubova da daju priliku varalici Kaiseru. Princip potpisa ugovora i rada u novoj ekipi je bio jednostavan - priznao bi da nije u nekoj kondiciji, te je nekoliko tjedana trčao oko terena, a ugovori bi bili sklopljeni na tri mjeseca probnog roka. Netko bi pomislio da je ovdje kraj, ali nije - on je nastavljao s treninzima s ekipom, a onda bi obično na predstavljanju izveo neki jaki udarac i bivao 'ozlijeđen'.

'Netko bi mi dodao loptu, ja bih je šutnuo jako daleko. Zatim bih se uhvatio za zadnju ložu i previjao se od bolova. Sljedećih 20 dana bih proveo bi na liječenju. Tada nije bilo magnetske rezonance, pa su mi morali vjerovati', pojasnio je domišljati Brazilac.

Većina liječnika i trenera čak bi mu i vjerovala, ali ne svi, te dok je igrao u Botafogu, klupski liječnik ga je 'provalio' jer je shvatio da Kaiser često priča loš engleski jezika kako bi prevario suigrače da ima ponude iz Engleske.

Kada bi se stvar rasplitala, Kaiser bi jednostavno preselio u drugi klub. Onda je u Banguu dobio priliku da zaigra na utakmici, iako to nije bio njegov cilj.

'Trener me uvjerio da ću samo sjediti na klupi. Međutim, ekipa je gubila i trener me poslao na zagrijavanje.'

Taj ulazak na teren profesionalne utakmice totalno bi poremetio njegov plan, jer se na njemu i nije snalazio, pa se dosjetio još jedne ideje.

'Primijetio sam da navijači vrijeđaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i uzvratio na verbalne uvrede, a onda sam zaradio crveni karton.'

Nekoliko godina kasnije Kaiser je, nekim čudom, potpisao za francuski Ajaccio. Ostao je nekoliko godina u tom klubu i upisao 20 nastupa, ali tek kao zamjena, dok je na terenu provodio po nekoliko minuta - sasvim dovoljno da se ne vidi njegovo neznanje.