BURNO POD TORNJEM

Prkačin napustio Cibonu: Njegova zamjena mnoge će šokirati!

08.01.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski košarkaš Nikša Prkačin, koji je posljednje dvije godine proveo na mjestu sportskog direktora Cibone, odlučio je napustiti klub

Što je pravi razlog, zna samo 37-godišnji Nikša, bivši kapetan reprezentacije Hrvatske, koji je u rodnom Dubrovniku u društvu najbližih za vrijeme božićnih blagdana prelomio u sebi i rekao: dosta je bilo!

Navodno su razlog privatni razlozi, ali s obzirom da se Prkačin ne javlja na mobitel, tek se čeka službeno obraćanje.

Budući da je u klubu radio kao volonter (navodno nije primao plaću), rastanak je bio očito lako izvediv. Ali to nije prvi put da Prkačin odlazi iz kluba jer je ljetos donio istu odluku, ali je nakon razgovora s čelnim ljudima kluba ipak odlučio ostati.

Je li ovo konačni odlazak Prkačina? To nitko ne zna. Jedna je verzija kako je zatražio malo dulji time-out, a druga jest kako Cibona već ima sve dogovoreno s novim sportskim direktorom.

Ime se čuva u najvećoj tajnosti, a kako doznajemo bit će za sve ogromno iznenađenje. Neke će vjerojatno i šokirati…

Navodno je riječ o čovjeku koji je bivši košarkaš, ali već godinama ne prati zbivanja u ovom nekada trofejnom hrvatskom sportu.

U cijeloj priči važno je spomenuti kako je Prkačin jedan od najzaslužnijih što je prije godinu dana klub preuzeo njegov prijatelj, najbolji hrvatski trener Jasmin Repeša. Epilog je poznat, Repeša je u kratko vrijeme posložio klub od temelja te ga u lipnju odveo do titule prvaka.

Prkačin je nakon toga uz sugestiju Repeše za glavnog trenera izabrao Veljka Mršića, ali je kasnije kazao – nakon što je Mršić podnio ostavku – kako odgovornost preuzima na sebe.


Ubrzo nakon toga Prkačin je, negdje pred kraj 2012. godine, uspio u klub dovesti najboljeg juniora Europe Daria Šarića. Time je zatvoren krug iako je tada kazao 'kako jedva čeka da Jasku dosadi život u inozemstvu i da se vrati u Cibonu.'

Kako sada stvari stoje, prije će Repeša i Prkačin surađivati u reprezentaciji Hrvatske nego u Ciboni. Jedna priča iz pouzdanog izvora ide toliko daleko i kaže kako će Repeša – nakon što se raziđe s Unicajom – postati predsjednik HKS-a, a vjerojatno bi uz sebe volio imati i Nikšu Prkačina na mjestu direktora.

Kako god bilo, ispada kako su čelnici Cibone Ivica Lovrić i Zdenko Antunović u kratko vrijeme izgubili dva vrlo važna čovjeka koja će teško nadomjestiti u ova teška vremena.

Nekoliko sati kasnije su iz Cibone poslali službeno priopćenje koje prenosimo u cjelosti:
'G. Nikša Prkačin je i dalje sportski direktor košarkaškog kluba Cibona. Zbog svojih privatnih obaveza g. Prkačin će svoj angažman, idućih mjesec do dva, u Ciboni obavljati smanjenim intenzitetom, no on i dalje sudjeluje u svim važnim aktivnostima kluba. Cijeneći dosadašnji Nikšin angažman, kao i činjenicu da je svoj posao u klubu obavljao volonterski, razumijemo potrebu da se posveti privatnim obavezama.'