KAPETAN NA ČEKANJU

Prkačin još tri tjedna po posebnom programu

29.07.2009 u 17:06

Bionic
Reading

Nikša Prkačin, kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije koja se priprema za EP u Poljskoj, i dalje će trenirati po posebnom programu. U želji da se dozna pravo stanje Prkačinove ozljede, HKS je poslao službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti

S obzirom na mnogobrojne napise u novinama o zdravstvenom stanju košarkaškog reprezentativca Nikole Prkačina, Zdravstvena komisija Hrvatskog košarkaškog saveza izdala je priopćenje:

'Dana 20. srpnja 2009. godine prilikom okupljanja reprezentativaca za predstojeće pripreme zbog sudjelovanja ne Prvenstvu Europe u Poljskoj igrač Nikša Prkačin požalio se na smetnje u području lijevoga lakta koje navodno datiraju još od završetka Prvenstva Hrvatske.

Prilikom kliničkog pregleda ustanovljen je manji otok te bolnost na palpaciju u području hvatišta tetive tricepsa lijevoga lakta te nemogućnost punih pokreta, posebice pri opterećenju. Zbog toga nije mogao participirati u košarkaškom treningu. Sljedeći dan učinjena je MRI obrada lakta u poliklinici Neuron. Nalaz je ukazao na staru parcijalnu rupturu tetive tricepsa u području olekranona s okolnim edemom.

Zbog MRI nalaza nakon nekoliko dana konzultiran je i radiolog prim. dr. Borić koji je mišljenja da se ne radi o rupturi, nego su prisutne promjene znak entezitisa s okolnim edemom.

Igrač je imobiliziran longetom uz provođenje odgovarajuće terapije. Uključen je u atletski dio treninga uz poštedu od košarkaškog treninga.

Dana 27. srpnja 2009. igrač je pregledan po prof.dr.sc. Ranku Biliću koji se složio s dijagnozom entezitisa tetive tricepsa uz lokalni edem. Tada je izvršena i RTG obrada te se ustanovio početni impingement između vrha olekranona i fossae olekrani lijevog lakta.

Odlučeno je da se nastavi započeta terapija uz nošenje longete kroz naredna dva do tri tjedna, kada će se igrač pokušati uključiti u redoviti trening.

U potpisu, za zdravstvenu komisiju HKS-a, prof.dr.sc. Miroslav Smerdelj spec. ortoped, subspecijalist traumatologije lokomotornog sustava'