VELIKA POBJEDA

Prkačin i Antunović uspjeli zadržati Repešu

21.03.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Iako je bio jedan od glavnih kandidata za klupu španjolskog košarkaškog prvoligaša Unicaje iz Malage, trener Cibone i hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša neće se preseliti u Španjolsku

U srijedu su iz Unicaje objavili, a prenosi Marca, da je dosadašnji trener Valladolida Luis Casimiro novi trener andalužanske momčadi u čijim redovima igraju i dva hrvatska košarkaša, Luka Žorić i Hrvoje Perić.

Tako Jasmin Repeša i nadalje ostaje trener Cibone. Po riječima Ciboninog direktora Zdenka Antunovića, između hrvatskog kluba i Unicaje, koja je bila jako zainteresirana za usluge hrvatskog stručnjaka, Jasko ostaje u Savskoj:

'Jasmin Repeša ostaje trener Cibone jer nismo htjeli razgovarati o dolasku. Dakako, nismo htjeli nikoga nasilno zadržati, već je gospodin Repeša nama prepustio odluku, a ona je takva jer ga mi ga kao vrhunskog stručnjaka trebamo.'

Sigurni smo da je u razgovoru s Repešom ključnu ulogu imao i sportski direktor Cibone Nikša Prkačin, dugogodišnji kapetan reprezentacije Hrvatske i jedan od dobrih Repešinih prijatelja. Tako se neće ponoviti scenarij da momčad ponovno preuzme pomoćnik Danijel Lutz koji je momčad vodio na nekoliko utakmica nakon otkaza Josipu Vrankoviću.

Dodajmo još da će Luis Casimiro na mjestu prvog trenera Unicaje naslijediti Chusa Matea koji je 19. ovog mjeseca, nakon 15 poraza u zadnjih 16 utakmica, dobio otkaz.

Casimiro je najveći uspjeh postigao senzacionalnim osvajanjem naslova španjolskog prvaka za kormilom Manrese 1998. godine, a još je u karijeri vodio Caceres, Pamesu, Alicante, Fuenlabradu i Estudiantes.