ZAHTJEVNI TALIJANI

Prijenos na svim kontintetima, akreditirano 500 novinara

02.01.2012 u 19:45

Bionic
Reading

Medijski interes za mušku i žensku slalomsku utrku Svjetskog kupa na Sljemenu iznimno je velik, pa se tako za sljemenske utrke akreditiralo više od 500 novinara, od čega gotovo 150 stranih, objavili su organizatori

Izravan televizijski prijenos sa Sljemena ide uživo na 20-ak TV stanica u 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta.

Prošle je godine TV sliku sa Sljemena vidjelo više od 300 milijuna ljudi. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska utrka bila druga najgledanija, odmah iza utrke u austrijskom Semmeringu.

Većina stranih novinara spava u Westinu, a to je jedina utrka na svijetu u kojoj je press-centar u hotelu s pet zvjezdica.

'Imamo ukupno 444 novinara, bez HTV-a, više od 500 novinara i fotoreportera koji dolaze. Japanci nas prate i ove godine, prijenos utrke ponovo će ići na više od 20 TV postaja u 18 zemalja. Slika u 50 zemalja svijeta na svim kontinentima. Imali smo razne dogodovštine u ovih osam godina, čak smo i spašavali Talijane po Sljemenu, ali i neke tražili po gradu. Imali smo neobičnih zahtjeva, stvari koje novinare interesiraju, a jednom smo tražili i automehaničara. Opet za Talijane', kazala je Kristina Laco, voditeljica press-centra.