IZAZOVI ZA 'LUPICE'

Prije povijesnog susreta težak ispit u Gospiću

19.10.2012 u 15:20

Bionic
Reading

ŽKK Novi Zagreb će za nekoliko dana odigrati povijesni susret – u srijedu (24. sistopada) s početkom u 18 sati, otvara se nova sezona Eurolige, sutakmicom protiv Galatasarayja

Prije nepune 4 godine, ŽKK Novi Zagreb bio je pred raspadom, nije bilo protivnika koji nije u Trnsko dolazio po bodove. Danas, Novi je Zagreb predstavnik Hrvatske u najelitnijem klupskom natjecanju, a većina tih klubova danas gleda 'Lupice' sa zavisti. Igrati Euroligu – to mogu samo najbolji. Split, Croatia, Jolly Šibenik, Gospić CO – i danas Novi Zagreb.

No, prije Galatasaraya treba odigrati i težak meč u Gospiću, protiv favoriziranog domaćina, najtrofejnijeg kluba u hrvatskoj povijesti – ŽKK Gospić CO. Iako su ga napustile najbolje igračice, ostao je najtrofejniji hrvatski trener, Stipe Bralić, koji svojom vizijom košarke uvijek protivnicima stvara probleme. I sa, na papiru, slabijom ekipom, kao što je činio i lani u Euroligi.

'Još nam je u živom sjećanju finalna utakmica Kupa RH i težak poraz od Gospića. U subotu gostujemo kod njih, a zna se da Gospić na Balinovcu ne gubi često utakmice. Nama je već pomalo u glavi Galatasaray i otvaranje euroligaške sezone, međutim učiniti ćemo sve da se u Gospiću predstavimo u najboljem svjetlu. Imamo nekih problema s sitnijim ozljedama, no sve igračice koje istrče na teren dati će sve od sebe. Jedan od nedostataka je i taj što nismo imali priliku vidjeti ovaj novi Gospić, da se malo bolje taktički pripremimo, dok su oni nas uspjeli gledati protiv Partizana. Gospić je skupio respektabilnu ekipu, ali, mislim da će se svi složiti sa mnom, njihov najjači igrač je gospodin Stipe Bralić. U svakom slučaju, učiniti ćemo sve da se iz Like vratimo sa punim plijenom, da se napunimo samopouzdanjem prije Galatasaraya, ali ne zavaravamo se – to neće biti nimalo lako. Očekujem čvrstu i tvrdu utakmicu,' najavio je utakmicu sa Gospićem trener Novog Zagreba, Vladimir Ivanković.

Po povratku iz Gospića, 'Lupice' će, u nedjelju, svojim prisutstvom od 17.30 sati uveličati rođendan City Centra One na Jankomiru. Igračice i stručni stožer Novozagrebašica će se družiti sa posjetiteljima centra, prodavati ulaznice za utakmicu sa Galatasarayem, kao i šampanjac i kolače, a sav prihod od ove dobrotvorne prodaje ide u humanitarne svrhe, kupnju neophodne medicinske opreme za djecu sa srčanim oboljenjima.