VESELJE ZA JAPANKU

Prije par dana doživjela je veliku nepravdu, ali sada je stigla 'slatka osveta'

08.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Japanska tenisačica Miyu Kato zajedno s Nijemcem Timom Pützom slavila je u konkurenciji mješovitih parova na drugom Grand Slamu sezone u Parizu.

Na ovogodišnjem Roland Garrosu Japanka je igrala i u ženskim parovima, no tamo je ispala u osmini finala nakon što je diskvalificirana jer je lopticom pogodila skupljačicu.

Prije nekoliko dana Kato je zajedno s Indonežankom Aldilom Sutjiadi igrala protiv španjolsko-češke veznjačice Sara Sorribes Tormo/Marie Bouzkova, kada je kod rezultata 6:7, 3:1 Japanka nenamjerno pogodila lopticom sakupljačicu.

>> Skandal na Roland Garrosu; na izbacivanju Japanke inzistirale suparnice!

Isprva je glavni sudac Alexandre Juge samo opomenuo natjecatelja, ali je nakon sugestije Španjoke i Čehinje, te razgovora sa supervizorom natjecanja Wayneom McKewenom i glavnim sucem Remyjem Azemarom, diskvalificirao par Kato/ Sutjiadi.

Kato je unatoč kazni uspjela nastaviti turnir u mješovitim parovima, gdje je ovog četvrtka zajedno sa suigračem Nijemcom Timom Pützom u finalu svladala kanadsko-novozelandski par Bianca Andreescu/Michael Venus sa 4:6, 6:4, 10:6.

I Japanki i Nijemcu ovo je prvi osvojeni Grand Slam turnir u karijeri.