TAMNA STRANA FRANCUZA

Priča o Riberyju i maloljetnoj prostitutki uskoro svjetski hit

22.12.2013 u 20:08

Bionic
Reading

Francuski sud dopustio je izdavanje knjige 'Tamna strana Francka Riberyja', iako suđenje zbog seksa s maloljetnom prostitutkom još nije započelo

Nogometaš Bayerna pokušao je od suda dobiti zabranu izdavanja knjige koju pišu dva francuska novinara, ali sud je u Francuskoj presudio u korist autora pa će uskoro 'Tamna strana Francka Riberyja' ugledati svjetlo dana i vjerojatno postati bestseler.

Podsjetimo, Ribery i Benzema upleteni su u seksualni skandal u kojem je glavnu ulogu 2009. godine imala tada maloljetna Zahia Dehar, koja je danas dizajnerica donjeg rublja u Parizu. Početak suđenja francuskim nogometašima odgođen je za siječanj 2014. godine, a u spomenutoj knjizi autori namjeravaju detaljno opisati spornu avanturu. Riberyjev odvjetnik najavio je žalbu na ovu odluku.

Što se suđenja tiče, Ribery može dobiti zatvorsku kaznu do tri godine. Njegova obrana se pak bazira na tvrdnji da nije znao koliko je Zahia imala godina, a on se i dalje uglavnom bavi svojom izbornom kampanjom u borbi za Zlatnu loptu.

'Mislim da sam zaslužio UEFA-inu nagradu za najboljeg europskog igrača. Dakako, bio bih jako sretan u slučaju osvajanja Zlatne lopte. To bi bila nagrada za mene, moju suprugu i djecu, te za mog oca Francoisa,' kaže Ribery.