vezali ih i tukli

Pretučen i opljačkan bivši čelnik Olympiquea iz Marseillea, iz vremena kada je klub s našim Alenom Bokšićem bio prvak Europe

04.04.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Francuskog poduzetnika i bivšeg nogometnog čelnika Olympiquea iz Marseillea, BernardaTapiea i njegovu suprugu tijekom noći sa subote na nedjelju napala su četvorica muškaraca koji su opljačkali njihovu kuću.

Oko ponoći, u mjestu Combs-la-Ville u pariškoj regiji, supružnike Tapie su iznenadili napadači s kapuljačama i odjeveni u crne kombinezone, koji su ih vezali električnim kabelima i pretukli.

Tapie (78) je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran, rekla je AFP-u tužiteljica iz Meluna Béatrice Angelelli, koja je dodala da je iz kuće ukraden nakit i skupocjeni satovi.

Prije tri tjedna u istoj pariškoj regiji dvojica zvijezda nogometnog kluba Paris St-Germain, Argentinac Angel Di Maria i Brazilac Marquinhos, bili su na meti provala, od kojih je jedna bila i nasilna.

Bernard Tapie se prvo specijalizirao za preuzimanje bolesnih tvrtki, a 1986. godine je kupio i nogometni klub Olympique de Marseille, s kojim je osvojio čak četiri uzastopna naslova francuskog prvaka te jedan naslov prvaka Europe, 1993. godine. Inače, tada je za francuski klub igrao i naš Alen Bokšić.

Iako uspješan, Tapie je postao simbol korumpiranog poslovnog čovjeka zbog namještanja utakmice Valenciennes-Marseille 1993. godine.

To mu je donijelo nekoliko presuda za korupciju, utaju poreza ili zlouporabu korporativne imovine, zbog čega je proveo pet mjeseci u zatvoru.

Nakon što je pušten iz zatvora 1997. godine, postao je glumac, te radijski i televizijski voditelj, kao kratkotrajni ministar u vladi socijalista Francoisa Mitteranda.