kamo će argentinac?

Preokret kakvom se nitko nije nadao; Pep Guardiola dao Lionelu Messiju savjet koji je iznenadio sve

01.09.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Hoće li Lionel Messi napustiti Barcelonu? Pod kojim uvjetima? Kamo će otići? Sve su to pitanja na koja nogometna javnost i zaljubljenici u nogometne vještine Argentinca s nestrpljenjem čekaju odgovore

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti, Argentinac Lionel Messi, apsolutna zvijezda Barcelone, prošlog je tjedna najavio rastanak od katalonskog kluba.

Mnogima nezamislivo, posebice kada se zna da je bezbroj puta Messi naglašavao svoju ljubav prema klubu i koliko je doprinosio rezultatima, ali i poslovanju ovog nogometnog velikana.

No, očito je došlo do zasićenja u ljubavi. Pitanje je samo, da li prema klubu ili tek prema predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu. I je li ovo Messijev manevar da natjera predsjednika na odmak ili njegova stvarna želja da ipak napusti Nou Camp.

No, čim se priča oko Messijevog odlaska proširila, počeli su se javljati potencijalni kupci, a među najozbiljnije svrstani su Manchester City i PSG, te od ponedjeljka i - Juventus.

Razlog zašto baš ova tri kluba, njihova je platežna moć i konkurentnost na nogometnoj sceni.

Međutim, kako ovog utorka piše Mundo Deportivo, Manchester City povlači se iz utrke, a sjajnom Argentincu savjet je dao i trener 'građana' Pep Guardiola.

Kako piše novinar MD-a Sergi Solé, Pep Guardiola razgovarao je Messijem i savjetovao mu ostanak u Barceloni, posebice kada se zna kakvo je financijsko stanje na nogometnom tržištu. Mundo Deportivo također tvrdi da je dolazak Messija u City gotovo nemoguć, osim ako Argentinac ne bi došao besplatno.

'Građani' su se uspjeli spasiti dvogodišnje suspenzije koja im je prijetila zbog narušavanja financijskog Fair Playa, i sigurno neće više riskirati te ostati bez prava natjecanja u Ligi prvaka.

U Cityju su se dakle, malo odmaknuli od cijele ove priče, ali s nestrpljenjem čekaju sastanak Jorgea Messija i Josepa Marije Bartomeua kako bi doznali u kojem će se smjeru razvijati pregovori igrača i kluba, odnosno mogu li oni nešto 'ušićariti'.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL