drastična odluka

Predsjednik suspendirao 19 igrača i poručio im: Vi ste glupani i razmažena djeca!

07.04.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Nogometaši lisabonskog Sportinga u četvrtak su izgubili u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige na gostovanju kod Atletico Madrida 2:0. Taj je poraz jako naljutio predsjednika kluba Brunu de Carvalha koji je igrače izvrijeđao putem društvenih mreža. Kad su zatražili ispriku dobili su još brutalniji odgovor i - suspenziju!

Nogometaši lisabonskog Sportinga u petak su odbili trenirati dok im predsjednik Bruno de Carvalho ne objasni svoje izjave na društvenim mrežama nakon poraza od Atletica. Tražili su da predsjednik stane pred njih i objasni im što je svojom porukom želio reći. Portugalski mediji navode kako je i sam trener Jorge Jesus stao u obranu svojih igrača, pa se nagađa kako bi i on mogao biti kažnjen.

Naime, čini se kako se predsjednik - koji je odbio bilo kakav razgovor s igračima - jako naljutio nakon što su oni objavili svoj odgovor na društvenim mrežama. Tražili su samo podršku prvog čovjeka kluba, a dobili su - kaznu. Post je objavio golman jedan od najiskusnijih u momčadi Rui Patricio, a većina igrača ju je podijelila.

Predsjednik se nakon toga ponovno oglasio:

'Ovi razmaženi klinci su otišli predaleko, nemam više strpljenja za one koji smatraju da su iznad kluba i iznad kritika. Glupani! Svi igrači koji su podijelili poruku su odmah suspendirani. Dosta mi je razmažene djece koja ne poštuju nikoga, ne poštuju ništa', napisao je De Carvalho. Tako je 19 igrača, sve redom prvotimaca, koji su podijelili 'inkriminiranu' poruku - automatski suspendirano!

Atletico M. - Sporting L., četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press/Profimedia

Sporting u nedjelju (8. travnja) u 28. kolu portugalskog prvenstva dočekuje Pacos de Ferreiru, no pitanje je s kojom će momčadi istrčati jer su suspendirani - Rui Patricio, William Carvalho, Coates, Coentrao, Gelson, Piccini, Acuna, Battaglia, Bryan Ruiz, Bruno Fernandes, Montero, Ristovski, Wendel, Ruben Ribeiro, Doumbia, Bruno Cesar, Podence, Palhinha i Leao!