bavarci ne brinu

Predsjednik Bayerna uvjeren da klub neće biti teže pogođen krizom: 'Suočeni smo s financijskim izazovom, ali u odličnoj smo poziciji'

05.04.2020 u 17:33

Bionic
Reading

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer izjavio je u nedjelju da klub želi biti uzor tijekom krize izazvane pandemijom izazvanom koronavirusom te izrazio nadu da će iz sadašnje krize izaći bez 'većih oštećenja'

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer izjavio je u nedjelju da klub želi biti uzor tijekom krize izazvane pandemijom izazvanom koronavirusom te izrazio nadu da će iz sadašnje krize izaći bez 'većih oštećenja'.

'Mi kao Bayern želimo biti uzor kroz naše dnevne poteze. To je značajan doprinos koji kao klub možemo dati', izjavio je Hainer u razgovoru objavljenom na službenom klupskom internetskom portalu te dodao da unatoč izazovima s kojima je Bayern suočen 'postoje veći problemi i ono o čemu se treba brinuti nego što je to nogomet'.

Devet kola prije kraja njemačkog prvenstva Bayern je vodeći s četiri boda prednosti pred drugoplasiranom Borussijom Dortmund i na putu je prema osmom uzastopnom naslovu prvaka. Momčad je pod vodstvom sadašnjeg trenera Hansija Flicka, kojemu je u petak produžen ugovor do ljeta 2023., ostvarila 18 pobjeda u 21 službenoj utakmici, izborivši plasman u polufinale njemačkog Kupa, a jednom nogom je već i u četvrtfinalu Lige prvaka.

Hoće li i kada sva ta natjecanja biti nastavljena, još nije poznato, a u Njemačkoj su se pojavila inicijativa da Bundesliga bude nastavljena u svibnju, ali u strogo kontroliranim uvjetima i bez nazočnosti gledatelja na tribinama, sve s ciljem kako bi klubovi pretrpjeli što manju financijsku štetu.

'Naravno da je situacija napeta. Radi se o opstanku pojedinih klubova. Čak je i Bayern suočen s velikim financijskim izazovom - to nije tajna', rekao je Hainer i zaključio:

'No, naš je klub u odličnoj poziciji. Svakoga dana radimo na tome da Bayern provedemo kroz ovu fazu bez većih oštećenja. Iako je zadatak vrlo zahtjevan, gledamo u budućnost s puno povjerenja.'