stiglo priopćenje

Predsjednica Šibenika o smjeni trenera Kartela: Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa ne možemo i nećemo tolerirati

06.03.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Burno je posljednjih dana na Šubićevcu. Nakon poraza od Hrvatskog dragovoljca smijenjen je dotadašnji trener Ferdo Milin, a na njegovo je mjesto sjeo Marko Kartelo. Međutim, i on je trajao samo dvije utakmice. No, da stvar bude apsurdnija, Kartelo je odradio pressicu uoči gostovanja kod Dinama, ali za Zagreb nije putovao

Gotovo nestvarno djelovala je odluka čelnika Šibenika jer u petak je uoči puta za Zagreb o utakmici protiv Dinama pričao trener Kartelo, a u međuvremenu, do odlaska na put, isto to čelništvo Kartela je i smijenilo.

Puno je upitnika bilo u zraku, a sada su iz kluba poslali službeno priopćenje, kojeg potpisuje predsjednica kluba Marina Jurić. Prenosimo ga u cjelosti.

Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera. Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je 'šef i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Iznimno je važno zadržati profesionalnu sinergiju uprave i trenera koja se reflektira na travnjaku i pridonosi percepciji kluba u javnosti. U svrhu zadržavanja sportskog natjecateljskog ozračja na svim klupskim razinama i ostvarivanju što boljih rezultata i ostanka ove sezone u društvu najboljih bili smo primorani na smjenu trenera M. Kartela.

Našem treneru zahvaljujemo se na dosadašnjem radu, a puno uspjeha i sreće želimo u nastavku njegove trenerske karijere.

Odluka o imenovanju i predstavljanju novog trenera HNK Šibenik predviđeno je sutra, o ćemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Inače, kako se neslužbeno doznaje na klupu Šibenika trebao bi sjesti Dean Računica.

  • +13
Dinamo - Šibenik (26. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel