DODATNA SNAGA

Predsjednica primila rukometaše, oni je iznenadili...

01.02.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je u ponedjeljak igrače i stručno vodstvo hrvatske muške rukometne reprezentacije koja je na europskom prvenstvu u Poljskoj osvojila brončanu medalju i izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj

'Čestitam na velikoj pobjedi i izvrsnim igrama svim igračima i stručnom stožeru. To je pobjeda koja je važna jer ju je ostvarila jedna mlada generacija sportaša od kojih u budućnosti očekujemo još puno ovakvih rezultata. Vaša upornost, zajedništvo i vjera trebaju biti putokaz ne samo sportašima nego i nama političarima da ostvarimo rezultate i na svim ostalim poljima u društvu', kazala je predsjednica.

U ime HRS-a predsjednici se zahvalio član Izvršnog odbora Tomislav Grahovac koji je istaknuo da je prisutnost predsjednice u Poljskoj dalo dodatnu snagu našim reprezentativcima i pozvao ju da i u idućim akcijama podrži naše rukometaše.

I jedno iznenađenje, u ime momčadi reprezentativni dres s potpisom svih igrača predsjednici je uručio kapetan Marko Kopljar koji joj je oko vrata ovjesio brončanu medalju.

Nešto kasnije i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je igrače i stručno vodstvo.

'Čestitam igračima i stručnom stožeru osvajanje brončane medalje i plasman na svjetsko prvenstvo. Vidjeli smo vaš trud i timski duh. Vi ste mlada ekipa i uvjeren sam da vas u budućnosti čekaju novi uspjesi. Svi se ponosimo s vama i hvala vam što ste nam donijeli malo osmjeha na lica', rekao je premijer Orešković.

Predsjednik nadzornog odbora HRS-a Tomislav Grahovac zahvalio je predsjedniku Vlade na prijamu i izrazio nadu da će hrvatska rukometna reprezentacija biti česti kod kod premijera nakon povratka sa velikih rukometnih natjecanja.

'Posebno sam zapamtio vase riječi da ćete nas i u buduće pratiti jer su ovi sportaši najbolji promotori Hrvatske u svijetu. Znadete da smo mi domaćini idućeg EP koje će se održati 2016. u Hrvatskoj i tu očekujemo veliku pomoć Vladr RH s Vama na čelu', kazao je Grahovac.

Kapetan reprezentacije Marko Kopjar predao je predsjedniku dva dresa i dvije lopte sa potpisima svih reprezentativaca za njegove sinove Filipa i Jakova koji imaju šest i osam godina.