ČESTITKA

Predsjednica oduševljena uspjehom hrvatskih nada!

22.05.2015 u 19:16

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je hrvatskoj reprezentaciji do 17 godina starosti na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska U-17 igrala je u Bugarskoj četvrtfinale europske smotre, da bi potom u razigravanju pobijedila Italiju i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu.

'Mladim nogometnim reprezentativcima Hrvatske čestitam na pobjedi kojom je osigurano sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Čileu od 17. listopada do 8. studenoga 2015. godine.

Plasman na Svjetsko prvenstvo potvrda je uspješnosti hrvatske nogometne reprezentacije U-17 u jakoj europskoj konkurenciji, ali i dodatni poticaj za nove sportske pobjede.

U nastupu na Svjetskom prvenstvu, kojim pridonosite postojećem ugledu Republike Hrvatske u međunarodnom svijetu sporta, želim vam puno uspjeha i sportske sreće', poručila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Dodajmo kako su nogometaši Francuske osvojili naslov europskih prvaka do 17 godina, oni su u finalu u Burgasu svladali vršnjake iz Njemačke sa 4-1 (1-0).

Junak pobjede s tri postignuta gola bio je Odsonne Edouard (40, 47, 70), dok je posljednji pogodak za Francusku autogol Gokhana Gula (80-ag). Jedini strijelac za Njemačku bio je Erdinc Karakas (50).