uživa na cipru

Pranjić o kritičnom mjestu u reprezentaciji: Taj problem nećemo riješiti još 50 godina

20.03.2018 u 13:18

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić, stigao je u Zagreb te je prezentirao projekt Utakmica života. U kratkom razgovoru za tportal komentirao je i svoju nogometnu budućnost, ali se i osvrnuo na nastupe hrvatske reprezentacije

Projektom Utakmica života, u kojem je jedan od partnera, Danijel Pranjić, bivši reprezentativac Hrvatske, za koju je odigrao 58 utakmica i zabio gol, želi pomoći mladim igračima koji su iz nekih objektivnih okolnosti ostali bez prave prilike u nogometu.

Naime, nakon selekcije, u kojoj mogu sudjelovati svih zainteresirani igrači od 18 do 25 godina, pod uvjetom da nemaju profesionalni ugovor, u 30 završnih dana i pod stručnim vodstvom velikih nogometnih imena jedan će igrač dobiti priliku i potpisati profesionalni ugovor s Dinamom.

Naravno, Danijel Pranjić, kao još uvijek aktivni igrač koji nastupa za ciparski Anorthosis s Gordonom Schildenfeldom, dolazit će samo u 'izvidnicu', podijeliti koji savjet, a onda i gledati završni okršaj njegove selekcije i Dinama koji je na rasporedu 12. lipnja.

'Drago mi je da mogu pomoći u ovoj priči i da će netko od igrača, koji su zbog nekih okolnosti ostali uskraćeni za nogometni put, dobiti novu priliku', pojasnio je Pranjić razloge uključivanja u projekt Utakmice života.

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Kao bivši reprezentativac, veseli se i novim utakmicama svojih donedavnih suigrača. A ovog tjedna na drugom kraju svijeta, u SAD-u, Dalićevi će igrači igrati protiv Perua (23. ožujka) i Meksika (27. ožujka).

'Taj put remeti ritam nekim igračima koji su u punom pogonu. Ali zbog stvaranja atmosfere takvi su 'izleti' dobrodošli. A jedino čemu se nadam jest da se svi zdravi vrate u svoje klubove. Očekujem da će profesionalno odraditi sve zadaće, da će izbornik Dalić dobiti nove ideje i testirati igrače koji mu možda nisu bili toliko u fokusu. Naravno, bilo bi dobro da stigne i pozitivan rezultat, iako to možda i nije primarno, ali bi bilo poticajno za sve ono što nas čeka u lipnju i srpnju te da ova generacija ispuni sva očekivanja i mogućnosti koje može, odnosno da stigne do velikog rezultata', u jednom je dahu poručio 37-godišnji Danijel Pranjić.

Svi znamo da Hrvatska godinama muku muči s lijevim bokom, a čini se da ni izborniku Daliću nije jednostavno naći pravo rješenje.

'To je goruća tema, ali mislim da se taj problem neće riješiti u sljedećih 50 godina. No moramo živjeti s time, što imamo - imamo. Ali najvažnije je da igrač kojeg izbornik stavi na tu poziciju ima njegovo puno povjerenje. Baš kao što bi ga trebala podržati i javnost.'

Pranjić nakon tri godine igranja u Panathinaikosu te kratke epizode u slovenskom Kopru ove sezone nastupa za ciparski Anorthosis.

'Ah... Već sam puno puta razmišljao o prekidu karijere, ali uvijek su me uspjeli nagovoriti ili treneri ili suigrači. Imao sam epizodu za NK Koper, a koja je neslavno završila zbog situacije u klubu. Potom me nazvao Schildenfeld i tako sam stigao na Cipar. I zbilja uživam. Lijepo je vrijeme, toplo. Baš kad sam dolazio, bilo je 24°C i krenuo sam u kratkim rukavima, pa su me čudno gledali kada sam stigao u Zagreb.'

A kakva je liga? Ima li sličnosti s grčkom ligom, u kojoj ste bili tri godine?

'Liga je zanimljiva, izjednačena i nije uopće lagana, kako bi netko mislio. Šest je podjednakih klubova koji se bore za naslov prvaka. I stadioni su puni, navijači su temperamentni, ali ne rade probleme kao oni u Grčkoj.'

Znači, ako je tako dobro, možda ostanete još na terenu?

'Ha, ha... da. Potpisao sam ugovor za još jednu sezonu, tako da ostajem na Cipru. Jedino što mi nedostaje jest obitelj, ali sada ćemo vidjeti kako će 'šefica' odlučiti. 'Šefica' je moja kći, koja je lani krenula u prvi razred, pa joj nismo htjeli kvariti taj doživljaj. Sada će, ako ona odluči, možda svi doći k meni', zaključio je dobro raspoloženi Pranjić, koji će od srijede do nedjelje put svoje Slavonije, 'šefici' u posjet. I kako bi napunio baterije za završnicu sezone na toplom Cipru.