CIFRA 'BOLI GLAVA'

Poznato koliko će Real 'iskrcati' za Balea

03.08.2013 u 10:45

Bionic
Reading

Real Madrid će platiti Tottenhamu 100 milijuna eura za Garetha Balea, ali londonski klub taj iznos neće dobiti odjednom, nego kroz pet rata, piše u subotu španjolska Marca

Poznati sportski dnevnik tvrdi da je realizacija transfera velškog nogometaša na Santiago Bernabeu pri kraju. Klubovi su se navodno načelno dogovorili da će odšteta biti oko 100 milijuna eura, a sada razgovaraju o načinu isplate.

Real želi platiti spomenuti iznos u pet rata, ali je jasno dao do znanja Tottenhamu da prva isplata neće biti viša od 25 milijuna eura. Ta će svota u sljedećim tjednima otići na račun londonskog kluba, dakako ako ''spursi'' prihvate takav način plaćanja, a čini se da hoće.

Iako će, dakle, Tottenham u konačnici dobiti 100 milijuna eura, ovo ljeto može računati samo na četvrtinu toga iznosa što bi mu moglo poremetiti planove oko eventualnog dovođenja još nekog pojačanja. Ili će morati, poput Reala, dogovoriti plaćanje odštete kroz više rata.

Bale, podsjetimo, nije s momčadi otputovao u Francusku na prijateljski dvoboj protiv Monaca što sugerira da je transfer u Real blizu realizacije.