365 sportskih priča

Poznati nogometni trener Pep Guardiola oduševljen knjigom Brune Kovačevića: Bit će inspirativna djeci, ali i odraslima

09.12.2020 u 12:48

Bionic
Reading

Bruno Kovačević, dugogodišnji sportski novinar, glavni urednik svih programskih kanala HTV-a i međunarodnog kanala HRT, objavio je svoju prvu knjigu naziva '365 sportskih priča za laku noć' koja je namijenjena mlađim uzrastima

U knjizi koja se sastoji od četiri dijela, proljeće, ljeto, jesen i zima., ima ukupno 800 stranica, Bruno Kovačević napisao je 365 sportskih priča koje je prikupljao punih deset godina.

Inspirativan tekst obogaćen je fantastičnim ilustracijama i poukama uz koje se svako dijete može lako zaljubiti u čistoću sporta. Knjiga je namijenjena prvenstveno djeci. Mogu im ih čitati djedovi i bake, tate i mame, a od 8. ili 9. godine mogu početi sami i tako sve do poodmakle životne dobi. Štivo je pisano tako da privuče i sve zaljubljenike u sport koji bi lako mogli pronaći puno detalja koje nisu znali, a neke će ih priče i vječno obogatiti.

'Život se ne mjeri brojem udisaja, već brojem trenutaka od kojih zastaje dah. Uspomenama koje nam se urežu duboko u sjećanja i slikama koje ožive čim zažmirimo. Osmijeh Dražena Petrovića nakon još jedne trice američkom Dream Teamu, poza Usaina Bolta nakon prelaska kroz cilj najbrže utrke u povijesti, Ivaniševićev poljubac u pehar usred Wimbledona, slavlje Michaela Phelpsa nakon nevjerojatne 28. Olimpijske medalje, bolno lice Janice nakon spuštanja Medvednicom bez štapa... pregršt takvih trenutaka opisano je u 365 sportskih priča', navode izdavači ove jedinstvene knjige.

  • +6
Bruno Kovačević Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Tijekom 10 godina sam prikupljao priče za ove knjige čija je poruka da mladi pronađu svoju inspiraciju i motivaciju u životu upijajući znanja kroz najbolje sportske priče u povijesti. Pripremajući se za sportske prijenose kao komentator nailazio sam na nevjerojatne podatke, fantastične obrate tijekom najvećih sportskih događaja te sam ih odlučio spojiti u jednu cjelinu i objaviti kroz kolekciju četiri knjige. Ako bilo koje dijete u Hrvatskoj i svijetu pronađe inspiraciju da krene putem sporta, moja misija će biti uspješna', kazao je autor knjiga Bruno Kovačević

Svakako nije na odmet spomenuti kako je ambasador knjige Pep Guardiola, jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu, a i kao otac troje djece odličan je uzor koji svojim pozitivnim primjerom dokazuje da su trud, rad i ulaganje, često i žrtva, temelj za uspjeh u životu i onome što radimo. Povodom predstavljanja Guardiola je izjavio:

'Jako mi je drago što sam dio ovog velikog projekta, ove nevjerojatne knjige koju je Bruno napravio. Siguran sam da će knjiga biti inspirativna posebno djeci, ali i odraslima diljem svijeta', kazao je Guardiola.

Mnogi se slažu kako je upravo ova knjiga, koja se može kupiti na web shopu www.365sportskihprica.com, u Tisak media centrima te u knjižarama Školske knjige, idealan poklon za djecu i odrasle.