Zaccheronijev nasljednik

Poznat je novi izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata; Zoran Mamić bio je kandidat, ali odabrali su…

21.03.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Nizozemski trener Bert van Marwijk će na klupi reprezentacije Ujedinjenih Arpaskih Emirata zamijeniti Talijana Alberta Zaccheronija. Iako se u nogometnim kuloarima za Zaccheronijevog nasljednika spominjalo ime hrvatskog nogometnog stručnjaka Zorana Mamića, zasad od toga neće biti ništa

Zaccheronijev ugovor je istekao nakon azijskog prvenstva gdje je UAE odveo do polufinala u kojem ih je sa 4:0 pobijedio Katar. Tada je bilo jasno kako će legendarni 65-godišnji talijanski stručnjak Alberto Zaccheroni postati bivši i krenule su glasine tko će biti njegov nasljednik. Na listi se našao i hrvatski trener Zoran Mamić koji je nedavno postao novi strateg Al Hilala, najtrofejnijeg kluba Saudijske Arabije i dvostrukog osvajača azijske Lige prvaka. I uz sve to jako je cijenjen na tim prostorima.

Van Marwijk je kao trener vodio BVB iz Dortmunda od 2004. do 2006. i Hamburger SV u sezoni 2013/14. Kao izbornik je 2010. s Nizozemskom došao do finala svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a još je vodio reprezentacije Saudijske Arabije (2015.-2017.) i Australije (2018.).