US Open

Povratnica Wozniacki preokretom do pobjede, Šwiatek opet protivnici dala samo gem

01.09.2023 u 23:31

Bionic
Reading

Novu je pobjedu na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru u godini, ostvarila 33-godišnja danska tenisačica Caroline Wozniacki, povratnica na terene.

U dvoboju trećeg kola Wozniacki je napravila preokret te je pobijedila Amerikanku Jennifer Brady 4:6, 6:3, 6:1. Brady je imala set i vodstvo 2:0 u drugom, ali je potom uslijedila žestoka serija Dankinje koja je osvojila 12 od idućih 14 gemova.

Izborila je Wozniacki time osminu finala gdje čeka bolju iz dvoboja Amerikanke Gauff i Belgijanke Mertens. Wozniacki je tijekom karijere dva puta igrala finale US Opena, 2009. i 2014. godine.

Tek se neznatno u 3. kolu US Opena oznojila Poljakinja Iga Šwiatek, prva tenisačica na svijetu, koja je osminu finala izborila pobjedom protiv Slovenke Kaje Juvan od 6:0, 6:1. S istovjetnim rezultatom, u prvom kolu, pobijedila je Šveđanku Peterson.

U osmini finala Šwiatek će igrati protiv pobjednice meča Jelene Ostapenko i Bernarde Pere. Poljakinja ove godine brani prošlogodišnji naslov pobjednice u New Yorku.

Čehinja Karolina Muchova se mučila tijekom prvog seta protiv Amerikanke Townsend, ali nakon što je dobila tie-break bez izgubljenog poena relativno je lako upisala pobjedu 7:6 (0), 6:3.